Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 15 éve
Én fiatalon nem szerettem, de terhesség után a kedvencem lett! :-)
Anyósomtól tanultam, ma már másképpen csinálom, mint ő, de rengeteg változatot hallottam, olvastam . Kíváncsi lennék Ti hogyan készítitek el a családnak.
Én így készítem:
1 fej nagyobb hagymát apró kockára vágok, 2 evőkanál forró mangalica zsírban párolom közepes lángon. Közvetlenül utána apróra vágott füstölt szalonnát, kevés apró bacon szeletkéket és jó puha csípős, lángolt kolbász darabkákat dobok rá. Arra pedig egy zöld , karikára szeletelt erős paprikát hintek és megkeverem a már kissé pirosas alapot. Közben a nem túl nagy, nem túl kemény, sárgás- pirosas paprikák elejét levágom a csumájánál és az üres paprikákat egymásba helyezem. Így könnyebb nem túl vékony karikákra vágni őket. Másfél kg-ot szoktam venni, abból fél kg lehet csípős, aki úgy szereti. Aztán egy nagy, vagy két kisebb paradicsomot lehéjazok és felvágva a már kissé megpirult alapra dobom. Félrehúzom a tűzről és 2-3 evőkanál csemege őrölt paprikával megszórom. Két marék rizsát utánaszórok és egy pohár vízzel nyakon öntöm. Sózom és keverés után mehet bele a karikára vágott paprika halom. Nagy lángon kicsit felforrósítom, utána közepes lángon majdnem egy órát hagyom főni. Fél óra után megnézem, hogy mennyi levet eresztett, nem égett-e le a rizs, ha kell kis vizet aláöntök és megkeverem. Utána hamarosan kész. Mi hosszabb lével szeretjük, de csak módjával, hogy az íze erőteljes maradjon. Jó kis házi kenyérrel az igazi! :-)
Hozzászólások eddig: 13
Csillag Virág üzente 15 éve
Csillag Virág üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Csillag Virág üzente 15 éve
Krumpli lepény gombával és cukkinis lecsóval: http://www.recept-oldal.hu/cikkek/vegetarianus-etelek/krumpli-lepeny
Csillag Virág üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Csillag Virág üzente 15 éve
Csillag Virág üzente 15 éve
Csillag Virág üzente 15 éve
Ha nem köret, hanem csak magában esszük, akkor vagy rizzsel vagy tojással szoktam készíteni.
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás