Recept: Lecsókészítés........... (fórum)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Lecsókészítés...........

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve

Én fiatalon nem szerettem, de terhesség után a kedvencem lett! :-)
Anyósomtól tanultam, ma már másképpen csinálom, mint ő, de rengeteg változatot hallottam, olvastam . Kíváncsi lennék Ti hogyan készítitek el a családnak.
Én így készítem:
1 fej nagyobb hagymát apró kockára vágok, 2 evőkanál forró mangalica zsírban párolom közepes lángon. Közvetlenül utána apróra vágott füstölt szalonnát, kevés apró bacon szeletkéket és jó puha csípős, lángolt kolbász darabkákat dobok rá. Arra pedig egy zöld , karikára szeletelt erős paprikát hintek és megkeverem a már kissé pirosas alapot. Közben a nem túl nagy, nem túl kemény, sárgás- pirosas paprikák elejét levágom a csumájánál és az üres paprikákat egymásba helyezem. Így könnyebb nem túl vékony karikákra vágni őket. Másfél kg-ot szoktam venni, abból fél kg lehet csípős, aki úgy szereti. Aztán egy nagy, vagy két kisebb paradicsomot lehéjazok és felvágva a már kissé megpirult alapra dobom. Félrehúzom a tűzről és 2-3 evőkanál csemege őrölt paprikával megszórom. Két marék rizsát utánaszórok és egy pohár vízzel nyakon öntöm. Sózom és keverés után mehet bele a karikára vágott paprika halom. Nagy lángon kicsit felforrósítom, utána közepes lángon majdnem egy órát hagyom főni. Fél óra után megnézem, hogy mennyi levet eresztett, nem égett-e le a rizs, ha kell kis vizet aláöntök és megkeverem. Utána hamarosan kész. Mi hosszabb lével szeretjük, de csak módjával, hogy az íze erőteljes maradjon. Jó kis házi kenyérrel az igazi! :-)

Hozzászólások eddig: 13

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Csillag Virág üzente 14 éve

De hogy ne csak "zöldségeket" beszéljek, a lecsós natúrszelet is nagyon finom.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Most, hogy emlegettük, lehet, hogy ma is ezt csinálok magamnak ebédre. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Megtaláltam! Isteni lehet, lecsóval meg pláne! hamarosan kipróbálom!:-)

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Krumpli lepény gombával és cukkinis lecsóval: http://www.recept-oldal.hu/cikkek/vegetarianus-etelek/krumpli-lepeny

32458_d9cfc6ea29a6_s

krumplis lepény gombával 055 ee.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

A krumplis lepényes valami fantasztikusan finom!
Debrecenben, a Belgában ettem először hasonlót. Azóta gyakran készítem itthon is.
Tényleg nagyon jó.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Na ez nagyon tetszik! Megtaláltam az oldalt, de a krumplis lepényt még nem. Ezt ki fogom próbálni együtt.
Köszi!

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

De az tény, hogy a szalonnazsíron sült, kolbászos változat az igazi magyar.
Ez a nálunk népszerű padlizsános, cukkinis inkább a francia lecsóra emlékeztet.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Nagyon jól illik bele a padlizsán és a cukkini. A gomba pedig tényleg jó bele.
Amikor pici voltam, volt is üveges gombás lecsó a boltokban.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Ha nem köret, hanem csak magában esszük, akkor vagy rizzsel vagy tojással szoktam készíteni.

32449_565e9a4ca647_s

lecsó 20090621 004 ee.jpg

32450_4303e94af6fe_s

lecsó 007 dd.jpg

32451_46670761e575_s

lecsó 20090621 008 ff.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hát igen, az sokkal egészségesebb, mint az enyém. Olyan zöldségeset még nem is ettem, de lehet, hogy kipróbálom egyszer.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu