Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Csillag Virág indította 14 éve
Gyűjtsünk húsvéti recepteket!
Te mit szoktál sütni, főzni ilyenkor?
Hozzászólások eddig: 28
Csillag Virág üzente 14 éve
Áldott, békés húsvétot kívánok!
Foszlós kalács az ünnepi asztalra:
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/foszlos-kalacs
Csillag Virág üzente 14 éve
Dobár Csabáné Icus üzente 14 éve
Erika!
Sárgatúrót már csináltam én is - édesen és sósan (fűszeresen), - finom mind a kettő!!!:)))
Balogh Erika üzente 14 éve
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!
Én húsvétkor mindig sárgatúrót szoktam készíteni, a családom nagyon szereti.
Hozzávalók: 1 l. tej, 20 db. tojás, 20 dkg. cukor, 1 cs. vaniliás cukor, 1 cs. maszola, csipet só.
Elkészítés: A tojást a cukorral, a vaniliás cukorral, a sóval elkavarjuk, közben a tejet langyosítjuk. Beletesszük a tojásos masszát és folyamatosan kavarjuk addig, amíg túrószerűvé válik. Hozzáadjuk a mazsolát is, de ha valaki nem szereti nem szükséges. Leszűrjük, és sűrű szövésű kendőn vagy gézen át felfüggesztve lecsöpögtetjük. Mire kihűl a massza teljesen összeáll, szeletelhető. Főtt sonka, kolbász sbt. mellé finom.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Csillag Virág üzente 14 éve
Dobár Csabáné Icus üzente 14 éve
Miért nyúl a NYÚL????????? - SZERINTEM, - nem kellene megenni, azért mert NYÚL!!!!!!
Nem lenne étvágyam (jó - egyáltalán....!!!!!) hozzá, !!!! - akár milyen finoman van is elkészítve!!!!!!!!!
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!!!! - a vegásoknak legfőképpen!:)))
Csillag Virág üzente 14 éve
Nyúlpaprikás
"A nyúlpaprikáshoz a nyúl elejét lehet legjobban használni. A nyúl elejét vagdaljuk fel apró darabokba, és mossuk jól ki a vértôl. Egy lábasba tegyünk egytojásnyi zsírt, amely ha forr, rakjunk bele két fej apróra vágott vereshagymát és egy bádogkanál paprikát. A lábast fedjük be. Ha a levét elfôvi, lehet reá kavarás közben néhány kanál vizet is önteni. Máskülönben hamar megpuhul így a hús, de arra ügyelni kell, hogy nemcsak zsírja, hanem egy kevés leve is legyen. Tálaljuk hosszú tálban, és adjuk fel tarhonyával körítve."
Forrás: grocceni.com
Csillag Virág üzente 14 éve
Vadas házinyúl
1 nyúl hátsó combja és gerince, 2 sárga-, 2 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 dl bor, 1 kis fej hagyma, 2 dl tejföl, zsír, 5 szem bors, pirospaprika, 1 citrom, mustár só.
A pácléhez: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 8 szem bors, 5 szem koriander, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 szerecsendió-virág.
A páclé összetevőit 20 percig főzöm. Amikor kihűlt, beleteszem a lehártyázott húst. Egy hétig naponta forgatom. A főzés napján a húst letörölgetem, forró zsírban átforgatom, vele párolom a zöldségeket, a hagymát és a borsot. Mikor minden puha, a zöldséget áttöröm, visszateszem a lébe, behabarom. Mustárral, citromlével és -héjjal ízesítem, spagettivel tálalom.
Forrás: grocceni.com
Csillag Virág üzente 14 éve
Tárkonyos bárány
"Egy negyedrész bárány elejét tegyük főni két liter sós vízbe. Míg fő, készítsünk hozzá egytojásnyi zsírból és egy nagy fakanál lisztből szép, barnapiros rántást. Amikor a rántás legforróbb, öntsünk bele egy pohár hideg vizet, és azonnal fordítsuk a forró báránylébe. Tegyünk bele egy jó kávéskanálnyi apróra vágott zöld tárkonylevelet és hat kanál borecetet. Főzzük fel öt percig ezekkel is, tálalásig vegyük el a nagy melegről. Pár kanál tejfölt öntsünk bele, és mély tálban adjuk asztalra."
Forrás: grocceni.com
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás