Recept: HAGYOMÁNYOS NÉPI ÉTELEK (fórum)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

HAGYOMÁNYOS NÉPI ÉTELEK

Ezt a témát Csillag Virág indította 14 éve

Gyűjtsünk régi, kissé már elfeledett ételrecepteket!

Hozzászólások eddig: 6

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Csillag Virág üzente 14 éve

De jó! Nézd!

21996_61758c3795d5_s

krumplislepény 009 dd.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Vasi-zalai prósza

Hozzávalók:

* 8-10 db nagyobb krumpli
* 1 nagy pohár kefir (vagy 3 kicsi)
* 20-25 dkg liszt
* 1 teáskanál só

A krumplit lereszelem. Hozzáadom a kefirt és a sót, majd a lisztet. (A lisztet nem szokatam kimérni, a lényeg, hogy jó sűrű legyen a massza.) Palacsinatsütőben készül, forró olajba teszek 3-4 evőkanállal a masszából, és mindkét oldalát megsütöm. Tejföllel lehet tálalni.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

KUKORICAGÁNICA

Hozzávalók: 4 személyre
400 g kukoricaliszt, 150 g szalonna, 1 pohár tejföl, só.

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. A szalonnatepertőt kivesszük, és melegen tartjuk. 500 ml vizet felforralunk, 1 kiskanál sót adunk hozzá, és állandó keverés közben beleszitáljuk a kukoricalisztet. Lassú tűzön főzzük kevergetve, amíg összeáll. A kását szalonnazsírral kikent tálra szaggatjuk kanállal, ráöntjük a tejfölt, megszórjuk a szalonnatepertővel, és meglocsoljuk a maradék szalonnazsírral, és pár percre forró sütőbe átpirítjuk.
Készíthetjük úgy is, hogy a kását egy serpenyőbe forró szalonnazsírra szaggatjuk, és kissé megpirítjuk, majd meglocsoljuk a tejföllel.

Forrás: Hazatalálás

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

KOKORICAGÖLÖDIN LEVES

Hozzávalók:
1 ek. zsír, 1db vöröshagyma, petrezselyem zöld, kevés pirospaprika.
A gölödinhez: 300 g kukoricaliszt, 1 csapott ek. liszt, 1 kk. só, 80 g zsír, 1 db tojás.

A vöröshagymát a zsíron megpirítva, kevés apróra vágott petrezselyem zölddel, pirospaprikával megszórva felöntjük vízzel, felforraljuk, majd belefőzzük a gölödint.
Gölödin: a kukoricalisztet a liszttel, a sóval és a zsírral összemorzsoljuk, hozzáadunk 1 db tojást és vizet, hogy könnyen gömbölyíthető tésztát kapjunk. Dió nagyságú gombócokat készítünk, amit a levesbe főzünk, keverés nélkül, néha rázogatva.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

HÁJAS TÉSZTA

Hozzávalók:
500 g liszt, 500 g háj, 1 ek. cukor, 2 tojássárgája, ecet, só, (esetleg kevés, savó, vagy tejföl), lekvár.

A hájat megkaparjuk vagy ledaráljuk. A lisztből, tojásból kevés ecetes víz, (esetleg savó vagy tejföl) hozzáadásával tésztát készítünk, kinyújtjuk. A hájat kevés liszttel elkeverjük, rátesszük a kinyújtott tésztára, majd a tésztával együtt összehajtogatjuk. Fél órai pihentetés után kinyújtjuk, ezt háromszor megismételjük, sima és dupla hajtásokkal. Végül vékonyra kinyújtjuk, négyszögletes darabokra vágjuk. Ha lekvár nélkül akarjuk, kisebb négyszögeket vagy alakokat vágunk, ha lekvárral kívánjuk készíteni, akkor nagyobbakat (8 x 8 cm). Megkenjük szilva-, meggy- vagy málnalekvárral és háromszögletűre hajtjuk. Kizsírozott tepsiben, jó meleg sütőben megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Forrás: Hazatalálás

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Tápai krumplis lepény

Tészta:

40 dkg lisztből 3 dl tejjel, pici sóval, 6 dkg cukorral, 1 és fél dkg felfuttatott élesztővel kelt tésztát készítünk. 10 dkg zsírt, vagy 12 dkg vajat felolvasztva hozzádolgozunk. Kelesztjük, nyújtjuk és kb. 25X40 cm-es zsírozott tepsibe helyezzük.

Töltelék:

5 db, (kb. 40 dkg) közepes nagyságú (öreg) krumplit megfőzünk, áttörjük 10 dkg vajjal, 3 dl jó minőségű tejföllel, 2 db tojással, 1 kanál liszttel, vagy +1 tojással és kevéske sóval ízesítve, simára keverjük .

A tepsibe is kelt pihentetett tésztára tesszük, majd közepes hőmérsékletű sütőben süssük.

Lehet édesre sütni, akkor a töltelékbe ízlés szerint cukrot teszünk.

Szokás a kisült lepényt cukrozva is fogyasztani.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu