Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Csillag Virág indította 15 éve
Gyűjtsünk régi, kissé már elfeledett ételrecepteket!
Hozzászólások eddig: 6
Csillag Virág üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Vasi-zalai prósza
Hozzávalók:
* 8-10 db nagyobb krumpli
* 1 nagy pohár kefir (vagy 3 kicsi)
* 20-25 dkg liszt
* 1 teáskanál só
A krumplit lereszelem. Hozzáadom a kefirt és a sót, majd a lisztet. (A lisztet nem szokatam kimérni, a lényeg, hogy jó sűrű legyen a massza.) Palacsinatsütőben készül, forró olajba teszek 3-4 evőkanállal a masszából, és mindkét oldalát megsütöm. Tejföllel lehet tálalni.
Csillag Virág üzente 15 éve
KUKORICAGÁNICA
Hozzávalók: 4 személyre
400 g kukoricaliszt, 150 g szalonna, 1 pohár tejföl, só.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. A szalonnatepertőt kivesszük, és melegen tartjuk. 500 ml vizet felforralunk, 1 kiskanál sót adunk hozzá, és állandó keverés közben beleszitáljuk a kukoricalisztet. Lassú tűzön főzzük kevergetve, amíg összeáll. A kását szalonnazsírral kikent tálra szaggatjuk kanállal, ráöntjük a tejfölt, megszórjuk a szalonnatepertővel, és meglocsoljuk a maradék szalonnazsírral, és pár percre forró sütőbe átpirítjuk.
Készíthetjük úgy is, hogy a kását egy serpenyőbe forró szalonnazsírra szaggatjuk, és kissé megpirítjuk, majd meglocsoljuk a tejföllel.
Forrás: Hazatalálás
Csillag Virág üzente 15 éve
KOKORICAGÖLÖDIN LEVES
Hozzávalók:
1 ek. zsír, 1db vöröshagyma, petrezselyem zöld, kevés pirospaprika.
A gölödinhez: 300 g kukoricaliszt, 1 csapott ek. liszt, 1 kk. só, 80 g zsír, 1 db tojás.
A vöröshagymát a zsíron megpirítva, kevés apróra vágott petrezselyem zölddel, pirospaprikával megszórva felöntjük vízzel, felforraljuk, majd belefőzzük a gölödint.
Gölödin: a kukoricalisztet a liszttel, a sóval és a zsírral összemorzsoljuk, hozzáadunk 1 db tojást és vizet, hogy könnyen gömbölyíthető tésztát kapjunk. Dió nagyságú gombócokat készítünk, amit a levesbe főzünk, keverés nélkül, néha rázogatva.
Csillag Virág üzente 15 éve
HÁJAS TÉSZTA
Hozzávalók:
500 g liszt, 500 g háj, 1 ek. cukor, 2 tojássárgája, ecet, só, (esetleg kevés, savó, vagy tejföl), lekvár.
A hájat megkaparjuk vagy ledaráljuk. A lisztből, tojásból kevés ecetes víz, (esetleg savó vagy tejföl) hozzáadásával tésztát készítünk, kinyújtjuk. A hájat kevés liszttel elkeverjük, rátesszük a kinyújtott tésztára, majd a tésztával együtt összehajtogatjuk. Fél órai pihentetés után kinyújtjuk, ezt háromszor megismételjük, sima és dupla hajtásokkal. Végül vékonyra kinyújtjuk, négyszögletes darabokra vágjuk. Ha lekvár nélkül akarjuk, kisebb négyszögeket vagy alakokat vágunk, ha lekvárral kívánjuk készíteni, akkor nagyobbakat (8 x 8 cm). Megkenjük szilva-, meggy- vagy málnalekvárral és háromszögletűre hajtjuk. Kizsírozott tepsiben, jó meleg sütőben megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrás: Hazatalálás
Csillag Virág üzente 15 éve
Tápai krumplis lepény
Tészta:
40 dkg lisztből 3 dl tejjel, pici sóval, 6 dkg cukorral, 1 és fél dkg felfuttatott élesztővel kelt tésztát készítünk. 10 dkg zsírt, vagy 12 dkg vajat felolvasztva hozzádolgozunk. Kelesztjük, nyújtjuk és kb. 25X40 cm-es zsírozott tepsibe helyezzük.
Töltelék:
5 db, (kb. 40 dkg) közepes nagyságú (öreg) krumplit megfőzünk, áttörjük 10 dkg vajjal, 3 dl jó minőségű tejföllel, 2 db tojással, 1 kanál liszttel, vagy +1 tojással és kevéske sóval ízesítve, simára keverjük .
A tepsibe is kelt pihentetett tésztára tesszük, majd közepes hőmérsékletű sütőben süssük.
Lehet édesre sütni, akkor a töltelékbe ízlés szerint cukrot teszünk.
Szokás a kisült lepényt cukrozva is fogyasztani.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás