Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta hozzávalói: 1 pohár liszt (2,5 dl), fél pohár búzadara, 0,4 dl (4 cent) natúr joghurt vagy kefír, 0,4 deci napraforgóolaj, 6 deka puha margarin, fél csomag sütőpor, ételszínezék.
Sziruphoz: másfél pohár cukor, másfél pohár víz, fél citrom leve, ételfesték.
Közepébe: felezett dió, mandula, mogyoró (ezek közül valamelyik)
Elkészítése: a tészta hozzávalóit összegyúrjuk . Én ételfesték helyett bodzabogyóval színeztem a tésztát, úgy hogy mélyhűtött bodzabogyót felengedtem és átpasszíroztam. A bodza magja mérgező, ezért mindenhez (lekvárhoz, szörphöz) csakis átpasszírozva használom. A kész tésztát hűtőben tartom amíg megfőzöm a szirupot.
Hozzávalóit kis lábosban összekeverem, felforralom és forrástól számított 3 - 5 percig főzöm. Én a sziruphoz is a bodzabogyó lét adtam színezőnek, annyival kevesebb vizet tettem. Vízfürdőben kihűtjük.
A tésztát 2 mm vastagságúra kinyújtjuk és kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A körlapokból hatot sorba rakunk, hogy mindegyik kicsit fedje a másikat. Egyik szélső körlap közepére diót rakunk és ezzel a koronggal kezdve feltekerjük az egész sort.Így duplarózsákat kapunk, melyeket középen éles késsel kettévágunk. A rózsák szirmait kicsit széthúzgáljuk, legörbítjük majd tepsibe sorba rakjuk egymástól 2 - 3 cm -es távolságra.
a recept innen való:http://izmorzsak.blogspot.com/2010/09/sziruppal-ontozott-voros-rozsak.html
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!