Recept: Szalalkális krémes (Hatlapos) (kép)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5799 fő
  • Képek - 2238 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5799 fő
  • Képek - 2238 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5799 fő
  • Képek - 2238 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5799 fő
  • Képek - 2238 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Szalalkális krémes (Hatlapos)

A tészta: 50 dkg liszt, 8 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2 dkg szalalkáli, 2 dl tej. A krémhez: 35 dkg cukor, 1 l tej, 5 dkg kakaópor, 6 evőkanál liszt, 10 dkg vaj, 1.cs. vaníliáscukor. A lisztet a zsírral és a cukorral elmorzsoljuk.A tejben a szalalkálit felfuttatjuk, és a liszthez adjuk rétestészta álagúra gyúrjuk, ha kell bele még tej adjunk hozzá. A tésztát hat felé vágjuk, és vékonyra nyujtjuk, majd tepsi hátán amit elötte meg lisztezünk külön-külön megsütjük!!! (200fok,10 perc,gáz sütő) Elkészítjük a krémet: a tej 3/4 részét a cukorral,és a vaníliával forrni tesszük! A lisztet a kakaóval és a maradék tejjel kikeverjük,és forrásba lévő tejhez öntjük, folytonos keverés mellett sürű krémmé fözzük!!! A krémet a tüzröl levesszük, és hozzáadjuk a fele vajat , és még a meleg krémmel megtöltjük egyenként a lapokat!! (egyenlően elosztva) A megmaradt vajat felolvasztjuk megkenjük vele a tetejét , és porcukorral meghintjük!!! (csak másnap szeleteljük fel) Fínom és kiadós süti!!!!!!!!!!!!

Látta 47483 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hódos Judy üzente 2 éve

Nem értem, hogy az emberek miért használják a szalakáli-t, a szódabikarbónát és a margarint egyáltalán: amikor mindegyikről köztudott, hogy mennyire nem egészséges. / mindegyiknek utánna lehet nézni az internet-en.
Miért betegitik az emberek önmagukat szándékosan?

Válasz

Csillag Virág üzente 2 éve

Nagyon finom lehet.

Válasz

Kőry Ibolya üzente 2 éve

nagyon jól néz ki, gratulálok, Ibolya.

Válasz

Szőts Istvánné Edit üzente 3 éve

Szervusz Kedves Ibolya!! Most találtam rá a hatlaposodra. Szuper! Parancsikonban kiraktam-mentettem. Sütöm.... Üdvözlettel: Edit /És: 5*/

Válasz

Ujváry Andorné üzente 4 éve

Ez nagyon finom. A cukrot kicsit megszoktam olvasztani takarék lángon
tejeskávé színűre. 7 lapot sütök a tésztából. Az lapok megtöltése után
egy tálcát teszek a tetejére, ez valamivel /pl. 1kg. lisztel/ lesulyozom.
tetejét nem vajazom, a vajat mind a krémbe keverem.
Csak szalakáléval az igazi. Igy is érdemes kiprobálni.

Válasz

Bajnóczy Ilona üzente 5 éve

Kérdezem, hogy szalalkáli helyett mi mást tehetnék bele? Sütőpor?

Válasz

guszta

Válasz

Hanuszka Jánosné üzente 5 éve

akkor még finomabb ha 40dkg cukrot felteszed egy fazékba meg karamelizálod és ha jo ráöntöd a meleg tejet vigyáz mert habzik és utána a habarást majd a vajat probáld ki nekem isteni

Válasz

Molnár Jutka üzente 6 éve

Én is igy szoktam,és nagyon-nagyon finom!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Mindenki ízlése szerint alakítja ki a krémet.
Én például csokoládés pudingos krémmel töltöttem,nagyon finom volt.
Van aki karamellesen szereti,én is ki fogom próbálni,de ez a variácoó is megállja a helyét.
Üdv:Edit.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Szilvaleves_hidegen_2046660_9702_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Csokis_piskota__rolad_2045533_6189_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Csiperke_es_laskagombas_szuzpecsenye_2044510_1702_s

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves_2043689_5664_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu