Recept: Szalalkális krémes (Hatlapos) (kép)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Szalalkális krémes (Hatlapos)

A tészta: 50 dkg liszt, 8 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2 dkg szalalkáli, 2 dl tej. A krémhez: 35 dkg cukor, 1 l tej, 5 dkg kakaópor, 6 evőkanál liszt, 10 dkg vaj, 1.cs. vaníliáscukor. A lisztet a zsírral és a cukorral elmorzsoljuk.A tejben a szalalkálit felfuttatjuk, és a liszthez adjuk rétestészta álagúra gyúrjuk, ha kell bele még tej adjunk hozzá. A tésztát hat felé vágjuk, és vékonyra nyujtjuk, majd tepsi hátán amit elötte meg lisztezünk külön-külön megsütjük!!! (200fok,10 perc,gáz sütő) Elkészítjük a krémet: a tej 3/4 részét a cukorral,és a vaníliával forrni tesszük! A lisztet a kakaóval és a maradék tejjel kikeverjük,és forrásba lévő tejhez öntjük, folytonos keverés mellett sürű krémmé fözzük!!! A krémet a tüzröl levesszük, és hozzáadjuk a fele vajat , és még a meleg krémmel megtöltjük egyenként a lapokat!! (egyenlően elosztva) A megmaradt vajat felolvasztjuk megkenjük vele a tetejét , és porcukorral meghintjük!!! (csak másnap szeleteljük fel) Fínom és kiadós süti!!!!!!!!!!!!

Látta 64145 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hódos Judy üzente 9 éve

Nem értem, hogy az emberek miért használják a szalakáli-t, a szódabikarbónát és a margarint egyáltalán: amikor mindegyikről köztudott, hogy mennyire nem egészséges. / mindegyiknek utánna lehet nézni az internet-en.
Miért betegitik az emberek önmagukat szándékosan?

Válasz

Csillag Virág üzente 10 éve

Nagyon finom lehet.

Válasz

Kőry Ibolya üzente 10 éve

nagyon jól néz ki, gratulálok, Ibolya.

Válasz

Szőts Istvánné Edit üzente 11 éve

Szervusz Kedves Ibolya!! Most találtam rá a hatlaposodra. Szuper! Parancsikonban kiraktam-mentettem. Sütöm.... Üdvözlettel: Edit /És: 5*/

Válasz

Ujváry Andorné üzente 12 éve

Ez nagyon finom. A cukrot kicsit megszoktam olvasztani takarék lángon
tejeskávé színűre. 7 lapot sütök a tésztából. Az lapok megtöltése után
egy tálcát teszek a tetejére, ez valamivel /pl. 1kg. lisztel/ lesulyozom.
tetejét nem vajazom, a vajat mind a krémbe keverem.
Csak szalakáléval az igazi. Igy is érdemes kiprobálni.

Válasz

Bajnóczy Ilona üzente 12 éve

Kérdezem, hogy szalalkáli helyett mi mást tehetnék bele? Sütőpor?

Válasz

guszta

Válasz

Hanuszka Jánosné üzente 12 éve

akkor még finomabb ha 40dkg cukrot felteszed egy fazékba meg karamelizálod és ha jo ráöntöd a meleg tejet vigyáz mert habzik és utána a habarást majd a vajat probáld ki nekem isteni

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Én is igy szoktam,és nagyon-nagyon finom!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mindenki ízlése szerint alakítja ki a krémet.
Én például csokoládés pudingos krémmel töltöttem,nagyon finom volt.
Van aki karamellesen szereti,én is ki fogom próbálni,de ez a variácoó is megállja a helyét.
Üdv:Edit.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2195274_5426_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194935_3265_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu