Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 csomag nyolclapos réteslap, kb. 1/2 kg sütőtök hámozva, reszelve,
15 dkg darált mák, 1 cs vaníliás cukor+ cukor ízlés szerint, mézet is tehetünk hozzá 2 evőkanállal,1 citrom lereszelt héja, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, étolaj, vagy vaj a réteslapok közé, a töltelék alá 1-2 ek búzadara, vagy zsemle (keksz) morzsa.
A durvára reszelt tököt csipetnyi sóval behintjük és félretesszük.
A mákot elkeverjük a citromhéjjal ( narancshéj is jó), fahéjjal és a kétféle cukorral. A kinyomkodott tököt a mákos keverékhez adjuk, és jól összekeverjük. A tökből kinyomkodott levet kevés mézzel, vagy cukorral megédesítve megihatjuk, nagyon finom!
Egy rúdhoz 4 réteslapot veszünk, egyenként megkenjük olvasztott vajjal (olajjal). Az egymásra rétegezett negyedik lapot megszórjuk búzadarával (morzsával), és arra halmozzuk a tölteléket.
Konyharuha segítségével feltekerjük, vajjal (olajjal) kikent tepsibe tesszük, majd a tetejét is lekenjük. Közepes hőmérsékleten készre sütjük, porcukrozva tálaljuk.
Megjegyzés: a másik 4 lapot is ugyanígy készítsük el.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!