Recept: FŐZŐCSKE, DE OKOSAN :) (fórum)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZŐCSKE, DE OKOSAN :) - [szavazás]

Ezt a témát Csillag Virág indította 14 éve

RECEPTEK? FŐZÉSI TIPPEK, FORTÉLYOK.

SZERETSZ FŐZNI?

42% IMÁDOK!

46% SZERETEK

11% MUSZÁJ

0% UTÁLOK

1% MI AZ A FŐZÉS???

Hozzászólások eddig: 165

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

schrancz Erika üzente 12 éve

Én már kóstoltam, de még nem készítettem. Most kedvet kaptam tőletek

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Köszönjük szépen a remek receptet!

Válasz

Opris Magdaléna üzente 14 éve

Az igazi padlizsán krém eredeti ízét az adja ha a padlizsánt parázson sütjük vagy lemezen és kell neki az a füstölt íz ,és ha megsült akkor lehúzzuk róla a külső haját és lecsöpögtetjük .könnyebb folyó víz alatt lehúzni a bőrét.majd egy fa késsel megvágom a padlizsán húsát.Egy tálkába teszek 2 tojás sárgáját és egy kiskanál mustárt és ebből olaj hozzáadásával majonézt készítek.Ebbe beleteszem a megvágott padlizsán húsát reszelek bele egy jó diónyi hagymát sózom borsozom és tetszés szerint ételecettel10%-os savanyítom .Ezeket az ízesítéseket Erdélyből hoztam és ha így készítitek meglátjátok egy isteni finom padlizsán krémet kaptok .A fűszereket ne helyettesítsétek mással mert akkor az íz nem ugyanaz.A sütés ha nem parázson lemezen történik hanem sütőben akkor nincs meg a jó füstölt íze.Sőt ha turmixoljátok akkor se olyan ízű.ha nincs fakés akkor bármilyen rozsdamentes kés jó. Bocsi de ez az igazi padlizsán krém.Jó étvágyat.

Válasz

kiss erzsebet üzente 14 éve

en a padlizsant majonezel es keves reszelt hagymaval es soval szoktam kesziteni nalunk nagyon bevalt de ki probalom tojasal is

Válasz

Dékányné V. Mária üzente 14 éve

Én is szoktam padlizsánkrémet csinálni,de tojást még nem tettem bele.
Ez új nekem,de biztos finom.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

PADLIZSÁN KRÉM - BABOS TIBOR RECEPTJE

Én így csinálom:

3-4 padlizsán
3 főtt tojás
kis kanál mustár
csipet só

A padlizsán végét levágom, majd olajon a héját kissé pirítom, hogy oldalai megbarnuljanak.
Közben a tojásokat megtisztítom. Még forrón, ahogy tudom a padlizsán héját lehúzom, az egészet egy nagyobb tálba teszem és villával összenyomom. Csipet sóval és örölt borssal, mustárral ízesítem. A főtt tojásokat apróra vágva belekeverem. Pirítóssal finom

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Nagyon jól néz ki. Finom lehet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Elnézést, kihagytam, hogy háromnegyed óra alatt kész 200 fokon.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

TEJSZÍNES, SAJTOS CSIRKEMELL

Éjszakára beáztatok fokhagymás tejbe 3 db csirkemellet, hogy másnap jó omlós legyen.
Az egész melleket 4 részre vágom és kis olajon mindkét oldalát elősütöm lassú tűzön. Közben fűszerezem Grill, Magyaros, Flekken, Csirkesült porfűszerekkel. Mindegyik erős aromájú, sós ízű ezért a húsra külön sózás nem ajánlatos. Az elősütött, párolt melleket egymás mellé lefektetem a tepsibe és a szaftját köréjük öntözgetem.
Összekeverek egy nagy adag tejfelt, főzőtejszínt, fokhagymát /a tejbe áztatott, összenyomottakat leszűrve is bele rakom/ és jócskán keverek bele reszelt sajtot. Általában két félét használok, Trapistát és füstölt Karavánt.
Szépen elosztva ráöntöm a mellekre. Erőteljesebb ízhatás kedvéért szoktam még rádobni kis darabokra vágott paraszt kolbászt, de lehet Bacon szeletekkel is variálni.
A legvégén sűrűn megszóróm a dupla reszelt sajt keverékével. Ízlés szerint sózni, borsozni is lehet.
Jó étvágyat!

32118_8f3004c90a77_s

Kép 871.jpg

32119_cdaf80704206_s

Kép 874.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

BORBAN SÜLT CSIRKE

Hozzávalók, 2-3 személyre:

* 4 felső csirkecomb
* 10 dkg koktélparadicsom
* 1 evőkanál szárított bazsalikom
* só
* bors
* fél fej fokhagyma
* 1 dl vörösbor


Most mondjam, hogy pofátlanul egyszerű? A csirkét megmossuk, kiszedjük a tollat, mert ha bolti, akkor úgyis van benne :) A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk, a fokhagymát megpucoljuk. Mindent elrendezünk a jénaiban, majd sózzuk, borsozzuk, bazsalikomozzuk, és felöntjük a vörösborral. Lefedjük, kb egy órán át lefedve pároljuk, majd levesszük a tetőt és pirosra sütjük.

Forrás: kellegyrecept.blogspot.com

31853_2d8fc5f23be1_s

borban sült csirke.JPG

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu