Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Csillag Virág indította 14 éve
RECEPTEK? FŐZÉSI TIPPEK, FORTÉLYOK.
SZERETSZ FŐZNI?
42% IMÁDOK!
46% SZERETEK
11% MUSZÁJ
0% UTÁLOK
1% MI AZ A FŐZÉS???
Hozzászólások eddig: 165
schrancz Erika üzente 12 éve
Csillag Virág üzente 14 éve
Opris Magdaléna üzente 14 éve
Az igazi padlizsán krém eredeti ízét az adja ha a padlizsánt parázson sütjük vagy lemezen és kell neki az a füstölt íz ,és ha megsült akkor lehúzzuk róla a külső haját és lecsöpögtetjük .könnyebb folyó víz alatt lehúzni a bőrét.majd egy fa késsel megvágom a padlizsán húsát.Egy tálkába teszek 2 tojás sárgáját és egy kiskanál mustárt és ebből olaj hozzáadásával majonézt készítek.Ebbe beleteszem a megvágott padlizsán húsát reszelek bele egy jó diónyi hagymát sózom borsozom és tetszés szerint ételecettel10%-os savanyítom .Ezeket az ízesítéseket Erdélyből hoztam és ha így készítitek meglátjátok egy isteni finom padlizsán krémet kaptok .A fűszereket ne helyettesítsétek mással mert akkor az íz nem ugyanaz.A sütés ha nem parázson lemezen történik hanem sütőben akkor nincs meg a jó füstölt íze.Sőt ha turmixoljátok akkor se olyan ízű.ha nincs fakés akkor bármilyen rozsdamentes kés jó. Bocsi de ez az igazi padlizsán krém.Jó étvágyat.
kiss erzsebet üzente 14 éve
en a padlizsant majonezel es keves reszelt hagymaval es soval szoktam kesziteni nalunk nagyon bevalt de ki probalom tojasal is
Dékányné V. Mária üzente 14 éve
Csillag Virág üzente 14 éve
PADLIZSÁN KRÉM - BABOS TIBOR RECEPTJE
Én így csinálom:
3-4 padlizsán
3 főtt tojás
kis kanál mustár
csipet só
A padlizsán végét levágom, majd olajon a héját kissé pirítom, hogy oldalai megbarnuljanak.
Közben a tojásokat megtisztítom. Még forrón, ahogy tudom a padlizsán héját lehúzom, az egészet egy nagyobb tálba teszem és villával összenyomom. Csipet sóval és örölt borssal, mustárral ízesítem. A főtt tojásokat apróra vágva belekeverem. Pirítóssal finom
Csillag Virág üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
TEJSZÍNES, SAJTOS CSIRKEMELL
Éjszakára beáztatok fokhagymás tejbe 3 db csirkemellet, hogy másnap jó omlós legyen.
Az egész melleket 4 részre vágom és kis olajon mindkét oldalát elősütöm lassú tűzön. Közben fűszerezem Grill, Magyaros, Flekken, Csirkesült porfűszerekkel. Mindegyik erős aromájú, sós ízű ezért a húsra külön sózás nem ajánlatos. Az elősütött, párolt melleket egymás mellé lefektetem a tepsibe és a szaftját köréjük öntözgetem.
Összekeverek egy nagy adag tejfelt, főzőtejszínt, fokhagymát /a tejbe áztatott, összenyomottakat leszűrve is bele rakom/ és jócskán keverek bele reszelt sajtot. Általában két félét használok, Trapistát és füstölt Karavánt.
Szépen elosztva ráöntöm a mellekre. Erőteljesebb ízhatás kedvéért szoktam még rádobni kis darabokra vágott paraszt kolbászt, de lehet Bacon szeletekkel is variálni.
A legvégén sűrűn megszóróm a dupla reszelt sajt keverékével. Ízlés szerint sózni, borsozni is lehet.
Jó étvágyat!
Csillag Virág üzente 14 éve
BORBAN SÜLT CSIRKE
Hozzávalók, 2-3 személyre:
* 4 felső csirkecomb
* 10 dkg koktélparadicsom
* 1 evőkanál szárított bazsalikom
* só
* bors
* fél fej fokhagyma
* 1 dl vörösbor
Most mondjam, hogy pofátlanul egyszerű? A csirkét megmossuk, kiszedjük a tollat, mert ha bolti, akkor úgyis van benne :) A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk, a fokhagymát megpucoljuk. Mindent elrendezünk a jénaiban, majd sózzuk, borsozzuk, bazsalikomozzuk, és felöntjük a vörösborral. Lefedjük, kb egy órán át lefedve pároljuk, majd levesszük a tetőt és pirosra sütjük.
Forrás: kellegyrecept.blogspot.com
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás