Recept: HÚSIMÁDÓ TOPIK (fórum)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

HÚSIMÁDÓ TOPIK - [szavazás]

Ezt a témát Csillag Virág indította 14 éve

Gyűjtsünk minél több receptet húsos ételekről!

MILYEN GYAKRAN SZOKTÁL HÚST ENNI?

9% HÚS NÉLKÜL NEM ÉTEL AZ ÉTEL

5% NAPONTA

59% HETENTE TÖBBSZÖR

11% HETENTE EGYSZER

4% NAGYON RITKÁN

13% SOHA

Hozzászólások eddig: 71

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

kostyal erzsébet üzente 13 éve

Köszönöm szépen !!!!

Válasz

Csillag Virág üzente 13 éve

Erzsébet, ez pont egy nekem való "húsimádó" leves! :)

Válasz

Botár Erzsébet üzente 13 éve

Zöldség leves ahogy én szeretem

2db sárgarépa
1db petrezselyem,
1db kissebb karalábé,
1 kissebb zeller,
1 közepes fej vöröshagyma,
kevés sárgahűvelyű zöldbab (konzerv is jó),
1 kocka erőleves, só, darált szerecsendió, maggi ízvarász, 1 levél koliander.

A hozzávalókat megtisztítom és felaprítom, a hagymát kevés oliva olajon megpirítom, majd teszek rá pirospaprikát, sót, maggit, szerecsendiót és rámorzsolom a leveskockát, beleteszem a zöldségeket kissé megfuttatom és felöntöm vízzel. Majdnem készre főzöm, beleteszem a zöldbabot, kevés kiskocka tésztát és mielőtt levenném a tűzről személyenként egy tojást beleengedek a forró levesbe. Tálaláskor meghintem apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Jó Étvágyat!!!

Válasz

Prohászka Noémi üzente 13 éve

Majoránnás csirkecomb
Hozzávalók:
* csirkecomb
* fokhagyma
* őrölt majoránna
* só
* bors
* zsír
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítom és kettévágom, enyhén besózom. Egy nagyméretű és mély teflon tepsibe beleteszem a zsírt. Olajból nem szabad készíteni, mert akkor nem lesz finom, zamatos. A combokat bedörzsölöm a majoránnával, és a tepsibe teszem. A fokhagymagerezdeket megpucolom, kettévágom, a combok közé szórom. (Mi sok fokhagymával szeretjük, de ez ízléstől függ.) Kevés borsot adok hozzá, de ez akár el is maradhat. Ráöntök egy kevés vizet, és fedő alatt puhára párolom a combokat, miközben kétszer-háromszor megforgatom őket. Ha a combok elég puhák, leveszem a fedőt, és zsírjára sütöm. Érdemes mindkét oldalát egy kicsit lepirítani. Kockára vágott, sós vízben főtt krumpli illik hozzá. Másnap még hidegen is nagyon finom. A maradék zsírt én dobozban le szoktam fagyasztani a következő alkalomra.
Megjegyzés:
Eddig bárki evett belőle, mindenkinek nagyon ízlett. Még dédnagyanyám receptje, és sehol máshol nem találkoztam vele.

Válasz

Csillag Virág üzente 13 éve

ERDŐS BERTALAN TEJSZÍNES SAJTOS CSIRKÉJE

Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell filé
2-3 evőkanál liszt
3 db tojás
1db főzőtejszín
20 dkg trappista sajt
olaj
pici só


Elkészítés:
A csirkemellet felszeletelem, picit megklopfolom és besózom. Ezután megforgatom a lisztben, a felvert tojásban. A tepsit kiolajozom belerakom a melleket. Ráöntöm a főzőtejszínt, és az egészet reszelt sajttal megszóróm.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel is finom.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

KÖRÖMPÖRKÖLT

Hozzávalók:
4 kisebb disznóköröm
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1/2 paradicsom
1 szem szegfűbors
10 szem szemesbors
1 chilipaprika
1 jó evőkanál pirospaprika


Elkészítés:
A körmöket a hentessel 3-4 darabba vágatom. Otthon megmosom, és annyi vízben, ami ellepi, felteszem főni. Ha felforrt, takarékra veszem, lefedem, és egy órát főzöm.
Ha megtehetem, akkor vízfürdőben, majd hűtőszekrényben 1 éjszakát hűtöm, azért, hogy a tetejére kifagyjon a zsírja. Ha nincs rá idő, akkor evőkanállal kanalazom le a tetejéről a zsírt. A körömről lekanalazott zsírt egy lábosba gyűjtöm, felforrósítom, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítom rajta. Ezután ráöntöm a körmöket a levével együtt. Beleteszem a borsot, szegfűborsot, chilit, paradicsomot, zöldpaprikát és megsózom. Ismét lefedem és egy és negyed órán keresztül főzöm. Vizet csak végszükségben adok hozzá, ne legyen nagyon hosszú a leve. Ha letelt az idő, akkor beleteszem a pirospaprikát is, és negyedóra alatt összeforralom.
Köménymagos főtt krumplival és savanyúsággal tálalom.

Forrás: Anya főztje

29600_f048386585e3_s

koromporkolt1.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

TÁRKONYOS CSIRKELEVES

Hozzávalók:
2 csirke apróléka belsőségével együtt
1 nagy szál sárgarépa
1 közepes szál petrezselyemgyökér
2 nagy szál újhagyma (vagy fél fej vöröshagyma)
10 cm-es szárzeller szár (vagy szeletke zeller)
250 g zöldborsó
2 szelet zöldpaprika
1 gerezd paradicsom
3 szál petrezselyemzöld
2-3 fej gomba (csiperke)
1 szál friss tárkony (vagy 1 kávéskanál szárított)
10 szem szemesbors
csipetnyi lestyán
citromlé (vagy ecet)
2 dl tejszín vagy tejföl
levestészta (csigatészta vagy csipetke vagy vajgaluska)
1 tojássárgája


Elkészítés:
A csirkeaprólékot a máj kivételével hideg vízben felteszem főzni, ha felforrt, takarékra állítom, hogy éppen csak forrdogáljon. Ekkor szűrőkanállal leszedem a habot is róla. Így főzöm kb. 1/2 óráig (mint ahogy a húslevest szoktam).
Közben megtisztítom a zöldségeket, a répát, gyökeret és zellert karikára vágom. Egy lábosban teáskanál vajon kissé megdinsztelem őket, és rászűröm a levet a csirkéről. A húsokat is átrakom, s a borsó és a tárkony kivételével minden zöldséget és fűszert is beleteszek. Újra forrdogálva főzöm 1/2 órát. Most hozzáadom a borsót és a csigatésztát, és a csirkemájat is, addig főzöm, míg a borsó megpuhul. Kb. még negyedóra. Ha vajgaluskával készítem, akkor azt csak az utolsó 5 percben szaggatom bele. Megszórom az apróra vágott tárkonnyal. Hagyom a levest egy kissé hűlni. A tejfölt vagy tejszínt elkeverem a tojássárgájával, és a levest rámerem, közben simára kavarom. Ízlés szerint citromlével vagy ecettel savanyítom.

Forrás: Anya főztje

29590_3993bad0ed5c_s

csirkeraguleves1.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

TEJFÖLÖS HÚS - Mesianyu receptje

Hozzávalók:

személyenként 2 szelet hús ami ízlés szerint lehet madármell, karaj, comb, amit szeret a család /én legszívesebben pulyka felsőcombot használok gyerektenyérnyi szeletekre vágva, így egy személyre akár 4-6 szeletet is lehet számolni/
1 kisebb fej hagyma
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál /továbbiakban ek./ liszt
só, bors, pirospaprika, olaj

A húst borsozzuk, közben egy serpenyőben olajat hevítünk, csak annyit, ami épp ellepi az alját, a hús mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Rászórjuk az apróra vágott hagymát, lehúzzuk a tűzről és meghintjük pirospaprikával. Felengedjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje, sózzuk, fedő alatt kis lángon pároljuk. Ha a hús puha, összekeverjük a lisztet a tejföllel és ezzel besűrítjük a szaftját, kiforraljuk.

29365_3c07ceb81b11_s

tejfolosszelet.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

SÜLT PULYKA - Jamie Oliver receptje

Hozzávalók 8 személyre:
1 bébi pulyka (kb. 4 kg)
6 szelet húsos, füstölt szalonna
30 dkg sütőkolbász
1 tanyasi tojás
2 marék zsemlemorzsa
12 dkg vaj
2 fej hagyma
2 szál szárzeller
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg aszalt áfonya
4 dl almabor
1 narancs reszelt héja
rózsaszín himalájai só
frissen őrölt bors
1 friss rozmaringág
fél teáskanál őrölt szegfűbors
fél teáskanál reszelt szerecsendió

Elkészítés: A töltelékhez serpenyőben kiolvasztjuk a csíkokra vágott húsos, füstölt szalonnát. Hozzáadunk 2 dkg vajat, és megpároljuk a kockára vágott hagymát, a felszeletelt szárzellert és a letépkedett rozmaringleveleket. Hozzáadjuk az aszalt áfonyát és az almabor felét. Nagy lángon addig főzzük, amíg a folyadék az egyharmadára beforr. A tűzről levéve belekeverjük a fűszereket, a durvára vágott diót, a narancshéjat, a zsemlemorzsát, majd a héjából kinyomott sütőkolbászt és a tojást.

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A pulyka hasüregébe teszünk a töltelékből, és a nyakánál kezdve is beledugjuk a bőre alá. A maradékot a tepsiben a madár mellé tesszük. A pulykát a maradék vajjal bekenjük, majd alufóliával lefedve sütőbe toljuk. 15 perc múlva a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük. További 2-2,5 órát sütjük, a végén levesszük a fóliát, hogy szép barnára piruljon.

27906_426b6cc58ca8_s

108023_karacsonyi-pulyka.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

SZECSUÁNI RÁK- Jamie Oliver receptje


Hozzávalók 4 személyre:
24 db óriásgarnéla
2 gerezd fokhagyma
2 kis piros chili
1 cm friss gyömbérgyökér
20 ml pirított szezámmagolaj
10 ml chiliolaj
40 ml vörösborecet
1 teáskanál Jamie Oliver Szechuáni bors chilivel fűszerkeverék
szükség esetén só

Elkészítés: A fokhagymát összezúzzuk, a chilit nagyon apróra vágjuk, a friss gyömbérgyökeret lereszeljük. Mozsárban összedolgozzuk, és kikeverjük a kétféle olajjal és a vörösborecettel.

A megtisztított rákokat beletesszük ebbe a pácba, és 20-30 percig állni hagyjuk. A pácléből kivéve sózzuk, és megszórjuk a Szechuáni bors chilivel fűszerkeverékkel. Grillrácsra tesszük, és oldalanként 2-3 percig sütjük. Zöldséges pirított tésztával tálaljuk.

27905_7127b47debdb_s

105725_szecsuani_rak.jpg

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu