Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Csillag Virág indította 15 éve
Gyűjtsünk minél több receptet húsos ételekről!
MILYEN GYAKRAN SZOKTÁL HÚST ENNI?
9% HÚS NÉLKÜL NEM ÉTEL AZ ÉTEL
5% NAPONTA
59% HETENTE TÖBBSZÖR
11% HETENTE EGYSZER
4% NAGYON RITKÁN
13% SOHA
Hozzászólások eddig: 71
kostyal erzsébet üzente 13 éve
Csillag Virág üzente 13 éve
Botár Erzsébet üzente 13 éve
Zöldség leves ahogy én szeretem
2db sárgarépa
1db petrezselyem,
1db kissebb karalábé,
1 kissebb zeller,
1 közepes fej vöröshagyma,
kevés sárgahűvelyű zöldbab (konzerv is jó),
1 kocka erőleves, só, darált szerecsendió, maggi ízvarász, 1 levél koliander.
A hozzávalókat megtisztítom és felaprítom, a hagymát kevés oliva olajon megpirítom, majd teszek rá pirospaprikát, sót, maggit, szerecsendiót és rámorzsolom a leveskockát, beleteszem a zöldségeket kissé megfuttatom és felöntöm vízzel. Majdnem készre főzöm, beleteszem a zöldbabot, kevés kiskocka tésztát és mielőtt levenném a tűzről személyenként egy tojást beleengedek a forró levesbe. Tálaláskor meghintem apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Jó Étvágyat!!!
Prohászka Noémi üzente 13 éve
Majoránnás csirkecomb
Hozzávalók:
* csirkecomb
* fokhagyma
* őrölt majoránna
* só
* bors
* zsír
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítom és kettévágom, enyhén besózom. Egy nagyméretű és mély teflon tepsibe beleteszem a zsírt. Olajból nem szabad készíteni, mert akkor nem lesz finom, zamatos. A combokat bedörzsölöm a majoránnával, és a tepsibe teszem. A fokhagymagerezdeket megpucolom, kettévágom, a combok közé szórom. (Mi sok fokhagymával szeretjük, de ez ízléstől függ.) Kevés borsot adok hozzá, de ez akár el is maradhat. Ráöntök egy kevés vizet, és fedő alatt puhára párolom a combokat, miközben kétszer-háromszor megforgatom őket. Ha a combok elég puhák, leveszem a fedőt, és zsírjára sütöm. Érdemes mindkét oldalát egy kicsit lepirítani. Kockára vágott, sós vízben főtt krumpli illik hozzá. Másnap még hidegen is nagyon finom. A maradék zsírt én dobozban le szoktam fagyasztani a következő alkalomra.
Megjegyzés:
Eddig bárki evett belőle, mindenkinek nagyon ízlett. Még dédnagyanyám receptje, és sehol máshol nem találkoztam vele.
Csillag Virág üzente 13 éve
ERDŐS BERTALAN TEJSZÍNES SAJTOS CSIRKÉJE
Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell filé
2-3 evőkanál liszt
3 db tojás
1db főzőtejszín
20 dkg trappista sajt
olaj
pici só
Elkészítés:
A csirkemellet felszeletelem, picit megklopfolom és besózom. Ezután megforgatom a lisztben, a felvert tojásban. A tepsit kiolajozom belerakom a melleket. Ráöntöm a főzőtejszínt, és az egészet reszelt sajttal megszóróm.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel is finom.
Csillag Virág üzente 14 éve
KÖRÖMPÖRKÖLT
Hozzávalók:
4 kisebb disznóköröm
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1/2 paradicsom
1 szem szegfűbors
10 szem szemesbors
1 chilipaprika
1 jó evőkanál pirospaprika
só
Elkészítés:
A körmöket a hentessel 3-4 darabba vágatom. Otthon megmosom, és annyi vízben, ami ellepi, felteszem főni. Ha felforrt, takarékra veszem, lefedem, és egy órát főzöm.
Ha megtehetem, akkor vízfürdőben, majd hűtőszekrényben 1 éjszakát hűtöm, azért, hogy a tetejére kifagyjon a zsírja. Ha nincs rá idő, akkor evőkanállal kanalazom le a tetejéről a zsírt. A körömről lekanalazott zsírt egy lábosba gyűjtöm, felforrósítom, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítom rajta. Ezután ráöntöm a körmöket a levével együtt. Beleteszem a borsot, szegfűborsot, chilit, paradicsomot, zöldpaprikát és megsózom. Ismét lefedem és egy és negyed órán keresztül főzöm. Vizet csak végszükségben adok hozzá, ne legyen nagyon hosszú a leve. Ha letelt az idő, akkor beleteszem a pirospaprikát is, és negyedóra alatt összeforralom.
Köménymagos főtt krumplival és savanyúsággal tálalom.
Forrás: Anya főztje
Csillag Virág üzente 14 éve
TÁRKONYOS CSIRKELEVES
Hozzávalók:
2 csirke apróléka belsőségével együtt
1 nagy szál sárgarépa
1 közepes szál petrezselyemgyökér
2 nagy szál újhagyma (vagy fél fej vöröshagyma)
10 cm-es szárzeller szár (vagy szeletke zeller)
250 g zöldborsó
2 szelet zöldpaprika
1 gerezd paradicsom
3 szál petrezselyemzöld
2-3 fej gomba (csiperke)
1 szál friss tárkony (vagy 1 kávéskanál szárított)
10 szem szemesbors
csipetnyi lestyán
citromlé (vagy ecet)
2 dl tejszín vagy tejföl
levestészta (csigatészta vagy csipetke vagy vajgaluska)
1 tojássárgája
só
Elkészítés:
A csirkeaprólékot a máj kivételével hideg vízben felteszem főzni, ha felforrt, takarékra állítom, hogy éppen csak forrdogáljon. Ekkor szűrőkanállal leszedem a habot is róla. Így főzöm kb. 1/2 óráig (mint ahogy a húslevest szoktam).
Közben megtisztítom a zöldségeket, a répát, gyökeret és zellert karikára vágom. Egy lábosban teáskanál vajon kissé megdinsztelem őket, és rászűröm a levet a csirkéről. A húsokat is átrakom, s a borsó és a tárkony kivételével minden zöldséget és fűszert is beleteszek. Újra forrdogálva főzöm 1/2 órát. Most hozzáadom a borsót és a csigatésztát, és a csirkemájat is, addig főzöm, míg a borsó megpuhul. Kb. még negyedóra. Ha vajgaluskával készítem, akkor azt csak az utolsó 5 percben szaggatom bele. Megszórom az apróra vágott tárkonnyal. Hagyom a levest egy kissé hűlni. A tejfölt vagy tejszínt elkeverem a tojássárgájával, és a levest rámerem, közben simára kavarom. Ízlés szerint citromlével vagy ecettel savanyítom.
Forrás: Anya főztje
Csillag Virág üzente 14 éve
TEJFÖLÖS HÚS - Mesianyu receptje
Hozzávalók:
személyenként 2 szelet hús ami ízlés szerint lehet madármell, karaj, comb, amit szeret a család /én legszívesebben pulyka felsőcombot használok gyerektenyérnyi szeletekre vágva, így egy személyre akár 4-6 szeletet is lehet számolni/
1 kisebb fej hagyma
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál /továbbiakban ek./ liszt
só, bors, pirospaprika, olaj
A húst borsozzuk, közben egy serpenyőben olajat hevítünk, csak annyit, ami épp ellepi az alját, a hús mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Rászórjuk az apróra vágott hagymát, lehúzzuk a tűzről és meghintjük pirospaprikával. Felengedjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje, sózzuk, fedő alatt kis lángon pároljuk. Ha a hús puha, összekeverjük a lisztet a tejföllel és ezzel besűrítjük a szaftját, kiforraljuk.
Csillag Virág üzente 14 éve
SÜLT PULYKA - Jamie Oliver receptje
Hozzávalók 8 személyre:
1 bébi pulyka (kb. 4 kg)
6 szelet húsos, füstölt szalonna
30 dkg sütőkolbász
1 tanyasi tojás
2 marék zsemlemorzsa
12 dkg vaj
2 fej hagyma
2 szál szárzeller
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg aszalt áfonya
4 dl almabor
1 narancs reszelt héja
rózsaszín himalájai só
frissen őrölt bors
1 friss rozmaringág
fél teáskanál őrölt szegfűbors
fél teáskanál reszelt szerecsendió
Elkészítés: A töltelékhez serpenyőben kiolvasztjuk a csíkokra vágott húsos, füstölt szalonnát. Hozzáadunk 2 dkg vajat, és megpároljuk a kockára vágott hagymát, a felszeletelt szárzellert és a letépkedett rozmaringleveleket. Hozzáadjuk az aszalt áfonyát és az almabor felét. Nagy lángon addig főzzük, amíg a folyadék az egyharmadára beforr. A tűzről levéve belekeverjük a fűszereket, a durvára vágott diót, a narancshéjat, a zsemlemorzsát, majd a héjából kinyomott sütőkolbászt és a tojást.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A pulyka hasüregébe teszünk a töltelékből, és a nyakánál kezdve is beledugjuk a bőre alá. A maradékot a tepsiben a madár mellé tesszük. A pulykát a maradék vajjal bekenjük, majd alufóliával lefedve sütőbe toljuk. 15 perc múlva a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük. További 2-2,5 órát sütjük, a végén levesszük a fóliát, hogy szép barnára piruljon.
Csillag Virág üzente 14 éve
SZECSUÁNI RÁK- Jamie Oliver receptje
Hozzávalók 4 személyre:
24 db óriásgarnéla
2 gerezd fokhagyma
2 kis piros chili
1 cm friss gyömbérgyökér
20 ml pirított szezámmagolaj
10 ml chiliolaj
40 ml vörösborecet
1 teáskanál Jamie Oliver Szechuáni bors chilivel fűszerkeverék
szükség esetén só
Elkészítés: A fokhagymát összezúzzuk, a chilit nagyon apróra vágjuk, a friss gyömbérgyökeret lereszeljük. Mozsárban összedolgozzuk, és kikeverjük a kétféle olajjal és a vörösborecettel.
A megtisztított rákokat beletesszük ebbe a pácba, és 20-30 percig állni hagyjuk. A pácléből kivéve sózzuk, és megszórjuk a Szechuáni bors chilivel fűszerkeverékkel. Grillrácsra tesszük, és oldalanként 2-3 percig sütjük. Zöldséges pirított tésztával tálaljuk.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás