Recept: ADVENTI NAPTÁR

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

 

Hozzávalók (24 fő):

  • A díszítéshez:
    • aszalt gyümölcsök
    • mogyoró
    • mandula
  • A bevonathoz:
    • 10-10 dkg ét- és tejcsokoládé
  • A sziruphoz:
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 dl víz
  • A nyújtáshoz:
    • finomliszt
  • A tésztához:
    • 60 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 1 púpozott kiskanál szódabikarbóna
    • 1 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék
    • 1,5 dl víz
    • 3 evőkanál méz
    • 32 dkg kristálycukor
    • 25 dkg vaj
  • A mázhoz:
    • 1 tojásfehérje
    • 15 dkg porcukor


Elkészítése:

 

1. A puha vajat először magában, majd a cukorral keverjük habosra. A mézet, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a sót is belekeverjük, majd a vízzel és a liszttel addig gyúrjuk, míg sima tészta nem lesz belőle. Ha ragadna, egy kevés lisztet adjunk még hozzá! Cipóvá formáljuk, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

 

2. Másnap, még mielőtt nekilátunk a sütésnek, kartonpapírból vágunk, egy kb. 25 cm széles, 45 cm magas fenyőfa formát, amin berajzoljuk azt is, hogyan vágjuk majd a tésztát 24 részre. Ez az a pillanat, amikor ügyes gyermekeinket is bevonhatjuk a munkába. A tésztát meglisztezett gyúrólapon 3-4 mm vékonyságúra ellapítjuk, a sablont rátesszük, és körbevágjuk. Az így kapott fenyőt 24 részre vágjuk, a sablonon bejelöltek szerint, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és forróra előmelegített sütőben (210 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) 7-8 perc alatt megsütjük. Közben a maradék tésztából különféle, nagyjából 6 cm-es formákat (karácsonyfát, szívet, korongokat, stb.) szaggatunk, és egy másik tepsiben ezt is megsütjük.

 

3. A sziruphoz való vizet a cukorral fölforraljuk, majd a még forró sült „mézeseket" megkenegetjük vele. Hűlni hagyjuk.

 

4. A kétféle csokoládét fölolvasztjuk, majd a fenyő darabkáit vékonyan bevonjuk vele. Mielőtt a csokoládé megszilárdulna rajta, mazsolával, kis kockákra vágott aszalt gyümölccsel, mogyoróval, egyebekkel díszítjük, de ne feledkezzünk el arról, hogy majd a számoknak is helyet kell adni!

 

5. A mázhoz a tojásfehérjét félig felverjük, majd annyi porcukrot dolgozunk bele, hogy sűrűn folyós massza legyen. Zsírpapírból hajtogatott „habzsákba" töltjük, és a kis süteményeket 1-től 24-ig megszámozzuk.

 

6. Amikor a bevonata megszilárdult, egy szép nagy, lapos tálon összeállítjuk a fenyőt. Száraz, hűvős helyen tároljuk, és persze közben naponta eszünk egyet-egyet belőle.

 

Forrás: sütigyár

Címkék: aadventi naptár advent karácsony mézes mézeskalács sütemény ünnep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon jó,de én nem mernék neki állni.Ügyes vagy !!!!

Válasz

Dékányné V. Mária üzente 14 éve

Nagyon ötletes,ügyeskezűeknek ajánlott, énnem merek nekiállni.

Válasz

Tóthné Németh Ildikó üzente 14 éve

Nagyon ötletes.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu