Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók(a tortalaphoz):
5 tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
5 evőkanál joghurt
1 sütőpor
A hozzávalókból a szokásos módon egyszerű piskótalapot sütünk, majd mikor kihűlt 3 korongra vágjuk
Krém1.
0.5l tejszín
5 g lapzselé
1 kis tasak habfix
A tejszínt habbá verjük, a lapzselét kis tálban és minimális melegvízben feloldjuk(de nem felfőzzük csak felmelegítjük) majd vékony sugárban, folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a tajszínhabhoz, aztán beleszorjuk a habfixet. Én ezzel vontam be a tortát.
Krém2.
Gyümölcs (ebben barack van de már próbáltuk eperrel, meggyel, málnával és mindenikkel ugyanolyan jó)
1 tasak pudingpor
3-4 evőkanál cukor ízlés szerint
A gyümölcsből kb. egy 1/4 kg elegendő, megmossuk kis darabokra vágjuk(ha nincs friss akkor jó a konzerv is) majd fél dl vízzel és a cukorral felfőzzük, hagyjuk főni 3-5 percig majd a pudingot felkeverjük még egy kevés cukorral és még fél dl vízzel majd a gyümölcshöz töltjük. Öszekeverjük és ha összefőtt kioltjuk.
Ezt hagyjuk kicsit hihűlni.
Krém 3.
1/4 kg tehéntúró
az előzőleg elkészített tejszínhab fele
vanília
A tehéntúrót a tejszínhabbal összedolgozzuk majd ízlés szerint teszünk bele vaníliát, de jó anélkül is.
A tortakorongokat meglocsoljuk, hogy ne legyen túl száraz majd veszük a legalsót és rátesszük a krém2.-nek felét majd erre a krém 3.-nak ismét a felét, rárakjuk a középső tortakorongot és ugyanígy krém 2. és krém 3. majd rátesszük a legtetejét. Kívül a megmaradt tejszínhabbal és gyümölccsel díszíthető.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!