Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Úgy ráéheztem ilyen óriás kiflikre, megint sütöttem!
Receptje: 50 dkg. liszt, 25 dkg. margarin, 25 dkg. tehéntúró, 2 tömlő juhtúró, 1 púpos kanál só, 3 dkg. élesztő, késhegynyi szódabikarbóna, 25 dkg, reszelt trappista sajt (bele és a tetejére), 1 tojás a kenéshez.
A hozzávalókkal összeállítom a tésztát. Fél órát pihenni és kelni hagyom.
Ismét gyúrom és kelesztem.
A kiflik tervezett nagyságától függően 2, vagy 3 részre osztom a tésztát. Én most jó nagy kifliket akartam készíteni, tehát két részre osztottam és szép vékony, kerek formára nyújtottam.
Mindkét formát 8-8 cikkre vágtam és a szélesebb részébe egy csipetnyi reszelt sajtott tettem, majd kiflivé sodortam és a kikent tepsibe sorakoztattam őket. Fél órát még a villanysütő kelesztő programján kelesztettem (de a szabad levegőn is gyorsan megkel).
Felvert tojással egyenként megkenegettem a kiflik tetejét és tetszés szerint megszórtam 3 féle "feltéttel". Ezek voltak: reszelt sajt, vágott mandula - ez egy kicsit pikánsabbá tette az ízét a pirulása miatt - , valamint köménymag.
Előmelegített sütőben 190 'C-on 2o-25 perc alatt szép barnás-pirosra sütöttem.
A tésztájában lévő túrótól és a sajttölteléktől nagyon finom puha lett. Kapós volt!
|
|
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!