Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tejfölös-sajtos köményes stangli
Kell hozzá:
Fél kg. félfogós liszt (de másfajta is jó)
késhegynyi sütőpor
25. dkg Ráma margarin
1 dkg. élesztő fél dl. tejben mokkáskanálnyi cukorral felfuttatva
1 pohár tejföl
másfél teáskanál só
két maréknyinak megfelelő reszelt sajt
1 tojás + még 1 a tetejére
A lisztet a sütőporral elkeverjük, együtt átszitáljuk egy tálba, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt, a sót, az egy tojást, majd a cukros tejben felfuttatott élesztőt és összeállítjuk a tésztát. Kis pihentetés után gyúrunk rajta, majd kinyújtjuk négyzet alakúra.
Ekkor egyenletesen rászórjuk a reszelt sajtot és feltekerjük, mint a beiglit, majd ismét kinyújtjuk nem túl vékonyra, nagyjából négyzet alakúra.
Megkenjük a felvert tojással és egy jó éles késsel rudakat vágunk belőle, melynek egy részét reszelt sajttal, majd köménnyel és szezámmaggal megszórjuk.
Zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 fokon addig sütjük, míg el nem éri a kívánt színt.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!