Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Szatmári tepsis hús:
Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, só, bors, 3 kis fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 csokor
petrezselyem zöldje, másfél kg krumpli, 3 paradicsom, 2 dl tejföl, 2-3 csapott evő kanál liszt,
30 dkg füstölt szalonna, 1 ek fűszer paprika.
A krumplit megmossuk, héjában puhára főzzük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. A karajt felszeleteljük, és kiklopfoljuk.
Megszórjuk sóval, borssal, lisztben átforgatjuk, és a szalonna kisült zsírjában hirtelen
átsütjük.
A húsokat kiszedjük, és a megmaradt zsír egy részét a tepsi aljába öntjük. A kihűlt
krumpli felét karikákra vágva beletesszük,sózzuk. Rárakjuk a kisütött húsok felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát, és a petrezselymet apróra felvágjuk,
hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat rakunk belőle. Befedjük a
megmaradt karaj szeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit..,picit sózzuk.
A visszamaradt szalonna zsírunkban a kockákra vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre
pároljuk, megszórjuk fűszer paprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.
A mártáshoz a tejfölt liszttel simára keverjük, beleöntjük a hagymás-paprikás zsírba,
sózzuk, és 2 dl vízzel összeforraljuk. Amennyiben maradt a zöldséges töltelékből, azt is
hozzákeverjük. Átfőzzük, és nyakon öntjük vele a tepsis húst.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!