Recept: rumos szelet és zserbó (kép)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

rumos szelet és zserbó

Itt most a rumos kocka receptje következik: Rumos szelet, puncs kocka, Kati szelet, Böbe-féle puncsos, meg még az Isten tudja hány féle néven emlegetik ezt a süteményt.
Én azt hiszem nem a neve a lényeg, hanem az, hogy finom és szinte mindenki szereti.

Az elkészítése sem bonyolult, pláne mikor már a lapok kisültek, nem sok teendő van vele.

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 1 sütőpor, 25 dkg. vaj, 20 dkg. cukor, 2 tojás sárgája, 4,5 dl. tej.

A krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg. cukor, 3 evőkanál rum (vagy aroma), 3 evőkanál baracklekvár, 3 evőkanál kakaópor.

Hab a tetejére:
4 tojás fehérje, 20 dkg. cukor,

A tetejére csokiöntet.

Elkészítés: A tésztához az átszitált lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl. tejjel összegyúrjuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kb. 30X30 cm-es lapokká nyújtjuk. A tepsi hátoldalát zsírozzuk, lisztezzük, ahogy kell, majd a kinyújtott lapokat egymás után szép halványra sütjük.
Ha kihültek a lapok, egyet (amelyik mondjuk a legrosszabbul sikerült), összetörjük, majd a maradék tejjel leforrázzuk
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a leforrázott laphoz adjuk. Egyenletesen rákenjük az egyik tésztalapra, majd lefedjük a másikkal.

A tetejére kemény habbá verjük a tojásfehérjét, vízgőz fölé állítjuk, beleszórjuk a porcukrot, pár percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük.

A csokit gőz felett megolvasztjuk (én pár csepp olajjal hígítottam) és a habra csorgatjuk.
Villával kicsit megcifrázzuk és hideg helyen dermedni hagyjuk.
Másnap kockákra vágva kínáljuk.

Gyakorlati tapasztalatom: Nem tudom, ki hogy van vele, de a recept ahol cukrot említ, én értelemszerűen porcukrot használok. Sokkal simább az a tészta, sokkal selymesebb az krém, sokkal fényesebbek a mázak is (bár azoknál más dolgok is lehetnek irányadók).
Eleve azzal kezdem a sütést, hogy elő egy kilós kristálycukrot, ledarálok belőle 50-60 dekányit (ha nem elég darálok még) és abból gazdálkodok.

Látta 4042 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Biztos a pudinggal a tetején is finom!

Válasz

földes károlyné üzente 14 éve

Nagyon fínom lehet,kíprobálom .

Válasz

Jung Ibolya üzente 14 éve

ismerem,nagyon finom én puncs pudingot főzök a tetejére és megszórom csokireszelékkel

Válasz

varga illona üzente 14 éve

ezt még nem csináltam de biztos finom

Válasz

vidovics istvánné üzente 14 éve

Nagyon finomak. Én is sütök belőlük egyet.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Nagyon finom lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu