Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Itt most a rumos kocka receptje következik: Rumos szelet, puncs kocka, Kati szelet, Böbe-féle puncsos, meg még az Isten tudja hány féle néven emlegetik ezt a süteményt.
Én azt hiszem nem a neve a lényeg, hanem az, hogy finom és szinte mindenki szereti.
Az elkészítése sem bonyolult, pláne mikor már a lapok kisültek, nem sok teendő van vele.
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 1 sütőpor, 25 dkg. vaj, 20 dkg. cukor, 2 tojás sárgája, 4,5 dl. tej.
A krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg. cukor, 3 evőkanál rum (vagy aroma), 3 evőkanál baracklekvár, 3 evőkanál kakaópor.
Hab a tetejére:
4 tojás fehérje, 20 dkg. cukor,
A tetejére csokiöntet.
Elkészítés: A tésztához az átszitált lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl. tejjel összegyúrjuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kb. 30X30 cm-es lapokká nyújtjuk. A tepsi hátoldalát zsírozzuk, lisztezzük, ahogy kell, majd a kinyújtott lapokat egymás után szép halványra sütjük.
Ha kihültek a lapok, egyet (amelyik mondjuk a legrosszabbul sikerült), összetörjük, majd a maradék tejjel leforrázzuk
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a leforrázott laphoz adjuk. Egyenletesen rákenjük az egyik tésztalapra, majd lefedjük a másikkal.
A tetejére kemény habbá verjük a tojásfehérjét, vízgőz fölé állítjuk, beleszórjuk a porcukrot, pár percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük.
A csokit gőz felett megolvasztjuk (én pár csepp olajjal hígítottam) és a habra csorgatjuk.
Villával kicsit megcifrázzuk és hideg helyen dermedni hagyjuk.
Másnap kockákra vágva kínáljuk.
Gyakorlati tapasztalatom: Nem tudom, ki hogy van vele, de a recept ahol cukrot említ, én értelemszerűen porcukrot használok. Sokkal simább az a tészta, sokkal selymesebb az krém, sokkal fényesebbek a mázak is (bár azoknál más dolgok is lehetnek irányadók).
Eleve azzal kezdem a sütést, hogy elő egy kilós kristálycukrot, ledarálok belőle 50-60 dekányit (ha nem elég darálok még) és abból gazdálkodok.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!