Recept: rumos szelet és zserbó (kép)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5797 fő
  • Képek - 2229 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5797 fő
  • Képek - 2229 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5797 fő
  • Képek - 2229 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5797 fő
  • Képek - 2229 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

rumos szelet és zserbó

Itt most a rumos kocka receptje következik: Rumos szelet, puncs kocka, Kati szelet, Böbe-féle puncsos, meg még az Isten tudja hány féle néven emlegetik ezt a süteményt.
Én azt hiszem nem a neve a lényeg, hanem az, hogy finom és szinte mindenki szereti.

Az elkészítése sem bonyolult, pláne mikor már a lapok kisültek, nem sok teendő van vele.

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 1 sütőpor, 25 dkg. vaj, 20 dkg. cukor, 2 tojás sárgája, 4,5 dl. tej.

A krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg. cukor, 3 evőkanál rum (vagy aroma), 3 evőkanál baracklekvár, 3 evőkanál kakaópor.

Hab a tetejére:
4 tojás fehérje, 20 dkg. cukor,

A tetejére csokiöntet.

Elkészítés: A tésztához az átszitált lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl. tejjel összegyúrjuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kb. 30X30 cm-es lapokká nyújtjuk. A tepsi hátoldalát zsírozzuk, lisztezzük, ahogy kell, majd a kinyújtott lapokat egymás után szép halványra sütjük.
Ha kihültek a lapok, egyet (amelyik mondjuk a legrosszabbul sikerült), összetörjük, majd a maradék tejjel leforrázzuk
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a leforrázott laphoz adjuk. Egyenletesen rákenjük az egyik tésztalapra, majd lefedjük a másikkal.

A tetejére kemény habbá verjük a tojásfehérjét, vízgőz fölé állítjuk, beleszórjuk a porcukrot, pár percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük.

A csokit gőz felett megolvasztjuk (én pár csepp olajjal hígítottam) és a habra csorgatjuk.
Villával kicsit megcifrázzuk és hideg helyen dermedni hagyjuk.
Másnap kockákra vágva kínáljuk.

Gyakorlati tapasztalatom: Nem tudom, ki hogy van vele, de a recept ahol cukrot említ, én értelemszerűen porcukrot használok. Sokkal simább az a tészta, sokkal selymesebb az krém, sokkal fényesebbek a mázak is (bár azoknál más dolgok is lehetnek irányadók).
Eleve azzal kezdem a sütést, hogy elő egy kilós kristálycukrot, ledarálok belőle 50-60 dekányit (ha nem elég darálok még) és abból gazdálkodok.

Látta 3573 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 7 éve

Biztos a pudinggal a tetején is finom!

Válasz

földes károlyné üzente 7 éve

Nagyon fínom lehet,kíprobálom .

Válasz

Jung Ibolya üzente 7 éve

ismerem,nagyon finom én puncs pudingot főzök a tetejére és megszórom csokireszelékkel

Válasz

varga illona üzente 7 éve

ezt még nem csináltam de biztos finom

Válasz

vidovics istvánné üzente 7 éve

Nagyon finomak. Én is sütök belőlük egyet.

Válasz

Csillag Virág üzente 7 éve

Nagyon finom lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Rantott_szuzpecsenye_es_csirkemaj_2037563_9108_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Bananos_kekszgolyok_2037122_6183_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Almaleves_fekete_ribizlivel_2036301_1375_s

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Dekoracio_retekbol_2035100_4197_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu