Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ennek a süteménynek a képét és receptjét, valamint fázisfotóit már felraktam a"Konyhatündérek Receptjei" c. oldalra a "Cikkek" rovatába, de gondoltam, ide is átteszem, hiszen nem biztos, hogy ott mindenki látta, akit érdekel. A receptet érdemes áttanulmányozni és ha elnyerte tetszéseteket, megsütni, nagyon finom.
Rebarbarás-reszelt almás-szőlős süti:
Volt még egy jómarék rebarbara a kertemben,felszedtem és elhatároztam, hogy ezt csakis valamilyen sütemény készítéséhez használom fel.
A döntés egyfajta rácsos sütire esett, melynek most ide leírom a receptjét:
Hozzávalók:
40 dkg. liszt, 1 sütőpor, 15 dkg. vaj, vagy margarin és 1 jó evőkanál tejföl, 15 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor, 3 tojásnak a sárgája, 1 közepes ciromnak a lereszelt héja és kifacsart leve.
Ebben a sorrendben a hozzávalókat összedolgozzuk. A rugalmas tésztát egy kis időre féltesszük pihentetni, majd újabb átgyúrás után a sütemény alapnak a 3/4-ed részét egy hosszúkás teflontepsi nagyságúra kinyújtjuk, meghintjük zsemlemorzsával, vagy darált dióval és rápakoltjuk a következő tölteléket:
Az előzőleg megtisztított és kb 2 cm-re darabolt, lecukrozott kb. 70 dkg-nyi rebarbarát összekevertem a négy db fahéjas reszelt almával és egyenletesen rászórtam a tésztára, kicsit a kanállal megnyomkodtam a tetejét.
A maradék 1/3-ad rész tésztát vékonyra kinyujtjuk, csörgemetélővel 1 cm-es csíkokat szabunk és keresztben, hosszában a tészta tetejét berácsozzuk vele.
S hogy a színekkel játszak egy kicsit, minden egyes rács közepére egy teáskanál szederlekvárt raktam. Ez egyrész nem engedte kiszáradni a szőlőszemeket, másrészt összességében díszítette is a süteményt.
Előmelegített 190 'C-os sütőben 25-30 percig sütlük.
Ha kissé hül, porcukorral meghintve kínáljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!