Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kevert meggyes diókrémes kocka
Hozzávalók a tésztájához:
5 tojás sárgája
20 dkg. porcukor
10 evőkanál víz
12 dkg. darált dió
16 dkg. lisz 1 sütőporral összekeverve, majd
5 tojásfehérje felvert habja
1 üveg fejtett meggybefőtt (nyáron a fáról szedett 1 kg. magozott meggy).
A tojás sárgákat a porcukorral robotgéppel habosra keverjük, majd apránként hozzáadagolunk 10 kanál vizet, ezzel is tovább verve. Ezután jöhet bele a 12 dkg. darált dió (lehet benne valamennyi durvábbra tört is), a liszttel elkevert sütőpor átszitálva és végül az 5 tojás felvert habja és a lecsorgatott meggybefőtt.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük.
Amíg sül elkészítjük a krémet:
16 dkg. darált diót 8 evőkanál tej és 4 evőkanál rum keverékével felfőzünk. 15 dkg. vajat 15 dkg. porcukorral habosra kikeverünk és hozzáadjuk a kihűlt diófőzethez, majd együtt turbózzuk tovább, hogy minél könnyebb, habosabb legyen.
Ezt a krémet a kissé meghűlt tészta tetejére símítjuk.
Csokimáz: 15 dkg. porcukrot, 3 evőkanál kakaóporral és 3 evőkanál vízzel folytonos kevergetés közben sűrűre főzünk. A tűzről levéve a 6 dkg. vajjal símára keverjük és széles késsel, vagy tortalapáttal a kissé megdermedt diókrém tetejére kenjük.
Ha teljesen kihűlt és megdermedt rajta minden, tetszés szerinti kockákra lehet szeletelni.
Gyakorlati tapasztalat: Nekem összességében nagyon édes volt úgy a tészta, mint a krém is rajta. Javasolnám, hogy lehetne csökkenteni a cukor mennyiségét mind három komponensben 5-5 dkg-mal. Szerintem akkor is elegendő volna.
Persze, aki „édesebb szájú” magyarul jobban szereti így, ezzel a mennyiséggel is elkészítheti.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!