Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tóth Andrásné üzente 10 éve
Szia Mónika!
Lehetséges, ha csavaros tetőt teszel rá, nem zár passzentosan, és levegőt kap.
Igaz, én befőző automatával tartósítok,( nem a szuper drágával, van olcsóbb is a piacon, )de ennek előtte én befőző fóliát tettem az üvegre, gumival lefogattam. Meghintettem 1-2 csipet nátrium-benzoáttal, ráraktam a csavaros tetőt, és szárazon dunsztoltam. Nekem nem romlott meg semmi, és nem tartalmazott tartósító szert sem.
A celofán nem jött be, mert gyengébb mint a fólia, és volt hogy elszakadt, és a tartósító az elrakottak közé került.
Próbáld meg, lehet ez sikert hoz!
Üdvözlettel:Margó
Nagy Mónika üzente 10 éve
Sziasztok!!!
Olvasom a lentebb lévő bejegyzéseket a lecsó télire eltevéséről.
Én minden alkalommal így készítem a lecsót télire ahogy itt sokan leírtátok. Hagyma-paradicsom-paprika-forrón üvegekbe töltve- tetejére nátrium benzoát- száraz dunszt 1-2 napig. És a dunsztból kivéve 3-4 nap múlva megbuggyan.
Miért van ez???
KÖszi
Perreyné Zsuzsa üzente 11 éve
Sziasztok! A lecsó a mélyhűtőláda feltalálása előtt nálam is ugyanúgy készült, mint a többi "lánynál", csak hagymával. és mindenféle tartósító nélkűl olajjal (zsírral) a tetején. Már évek óta csinálom, kompletten készre kolbásszal, csak virsli nélkül. Adagonként fagyasztom; folyamat képeket a fényképeim között lehet megtekinteni. Elég kiengedni, virslit, tojást, stb. hozzátenni, vagy "csak" pár kanállal a fővő ételbe.
egerszegi lászlóné üzente 12 éve
Szia , az Én eltevésem a következő, ugyanúgy készítem el, mintha azonnal el is fogyasztanám, kivéve, hogy szalonát nem pirítok alá. A hagymát kockára vágom és mivel Én fokhagymát és egy csipet majorannát is teszek bele, most is belerakom. A paprikát is kockára vágom ezt már nagyobbra, a paradicsomot pedig meghámozom, és azt is kockázom, de a magját belerakom. Aztán jöhet a pirospaprika, és hogy megbolondítsam egy kicsit az ázsia boltban lehet kapni füstölt paprikát (pirospaprika por) és nem drága, na ebből egy mokkáskanálnyit teszek még bele Kb. 5 kg. paprika, 5 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, 2 kg. paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, + a füstölt, só, 1 kávéskanál majoránna.. Én a lecsót nem szeretem nagyon paradicsomosan, nem töltött paprikát akarok enni. A másik mindig teszek bele (mennyiségtől függően) egy kevés cukrot, hogy a paradicsom savasságát elvegyem, (aki savtúltengésben szenved nagyon jót tesz). Ezért amikor kész vagyok a paprika nem puha de még roppanós, lehúzom a tüzhelyről és a Knorr dzsem eltevőjéből ehhez a mennyiséghez 1/2 zacskót használok fel. És ezt is el lehet tenni évekig. Nem tudok annyit eltenni ami kitartana a tél végéig. Azért vágom ilyen apróra, mert pörköltbe, gulyásba , rizses húsba stb. használom.
Hódos Judy üzente 12 éve
Együtt dinsztelem a paprikát és a paradicsomot kevés oliva olajon. De csak addig, amig párat kicsit forr, - mert nem akarom, hogy a vitaminok távozzanak.
Semmi tartósitót / a szalicil= köztudottan méreg!/.
Forrón teszem üvegekbe, tetejére olaj, hogy befedje, száraz dunszt egy-két nap, = több évig eltartható, az ize friss.
Akár befőtteket teszek el, ahhoz se megy más: csak a gyümölcs, cukor, egy éjszakát áll / kevergetve, hogy a cukor olvadjon / majd picit főzöm, üvegekbe, tetejére cukrot szórok fedésnek, dunszt, - az is évekig eláll.
Jó befőzéseket, Judy
Csillag Virág üzente 12 éve
Borbély Margit üzente 12 éve
én is hagyma nélkǔl készítem télire a lecsót és nagyon finom!a hagymát megdinsztelem,amikor frissen ebédre fǒzǒk lecsót!A befǒzésnél csak pici cukrot és sót használok és paradicsomlében fǒzǒm a szeletelt paprikát,paradicsomot,majd tiszta ǔvegekbe rakom,lezárom az ǔvegeket és pokrócba csavarva hagyom kihǔlni az ǔvegeket.nincs benne semmilyen tartósítószer.
schrancz Erika üzente 12 éve
Én sem teszek a lecsó alaphoz hagymát. Sokkal finomabb az íze a frissen dinsztelt hagymával.
és az is igaz, hogy levesekbe fel lehet hasznlni izesitésre. Kisebb üvegekbe rakom én is. Egy-egy evésre elég,
úgyis ütök rá tojást, és kolbásszal felszaporitom.
nistor margareta-maria üzente 12 éve
En a lecso alaphoz nem teszek hagymat,egyszer tobb fer az uvegbe es a hagymat raerek akkor dinsztelni parolni,masodszor fel tudom hasznalni levesek izesitesenel,meg zakuszkat csinalok ha akarok.Sok helyen rizzsel teszik el en foloslegesnek tartom.A paprikat parolom rarakom a paradicsomot egy keves soval izesitem ha kesz van uvegekben rakom vizben dunsztolom/forrasig/ezt megegyszer megismetlem nem kell tartosito szer es hosszu eveken keresztul elall.En kis mennyisegben szoktam csinalni igy is ossze gyul 30-40 uveggel/420 ml-es/
Jeneiné Terike üzente 12 éve
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás