Recept: szeretnék lecsot eltenni télire. recepteket kérek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

szeretnék lecsot eltenni télire. recepteket kérek

Ezt a témát ravasz terézia indította 13 éve

egyszeru és jo legyen

Hozzászólások eddig: 15

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Tóth Andrásné üzente 10 éve

Szia Mónika!
Lehetséges, ha csavaros tetőt teszel rá, nem zár passzentosan, és levegőt kap.
Igaz, én befőző automatával tartósítok,( nem a szuper drágával, van olcsóbb is a piacon, )de ennek előtte én befőző fóliát tettem az üvegre, gumival lefogattam. Meghintettem 1-2 csipet nátrium-benzoáttal, ráraktam a csavaros tetőt, és szárazon dunsztoltam. Nekem nem romlott meg semmi, és nem tartalmazott tartósító szert sem.
A celofán nem jött be, mert gyengébb mint a fólia, és volt hogy elszakadt, és a tartósító az elrakottak közé került.
Próbáld meg, lehet ez sikert hoz!
Üdvözlettel:Margó

Válasz

Nagy Mónika üzente 10 éve

Sziasztok!!!


Olvasom a lentebb lévő bejegyzéseket a lecsó télire eltevéséről.
Én minden alkalommal így készítem a lecsót télire ahogy itt sokan leírtátok. Hagyma-paradicsom-paprika-forrón üvegekbe töltve- tetejére nátrium benzoát- száraz dunszt 1-2 napig. És a dunsztból kivéve 3-4 nap múlva megbuggyan.
Miért van ez???

KÖszi

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 11 éve

Sziasztok! A lecsó a mélyhűtőláda feltalálása előtt nálam is ugyanúgy készült, mint a többi "lánynál", csak hagymával. és mindenféle tartósító nélkűl olajjal (zsírral) a tetején. Már évek óta csinálom, kompletten készre kolbásszal, csak virsli nélkül. Adagonként fagyasztom; folyamat képeket a fényképeim között lehet megtekinteni. Elég kiengedni, virslit, tojást, stb. hozzátenni, vagy "csak" pár kanállal a fővő ételbe.

Válasz

egerszegi lászlóné üzente 12 éve

Szia , az Én eltevésem a következő, ugyanúgy készítem el, mintha azonnal el is fogyasztanám, kivéve, hogy szalonát nem pirítok alá. A hagymát kockára vágom és mivel Én fokhagymát és egy csipet majorannát is teszek bele, most is belerakom. A paprikát is kockára vágom ezt már nagyobbra, a paradicsomot pedig meghámozom, és azt is kockázom, de a magját belerakom. Aztán jöhet a pirospaprika, és hogy megbolondítsam egy kicsit az ázsia boltban lehet kapni füstölt paprikát (pirospaprika por) és nem drága, na ebből egy mokkáskanálnyit teszek még bele Kb. 5 kg. paprika, 5 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, 2 kg. paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, + a füstölt, só, 1 kávéskanál majoránna.. Én a lecsót nem szeretem nagyon paradicsomosan, nem töltött paprikát akarok enni. A másik mindig teszek bele (mennyiségtől függően) egy kevés cukrot, hogy a paradicsom savasságát elvegyem, (aki savtúltengésben szenved nagyon jót tesz). Ezért amikor kész vagyok a paprika nem puha de még roppanós, lehúzom a tüzhelyről és a Knorr dzsem eltevőjéből ehhez a mennyiséghez 1/2 zacskót használok fel. És ezt is el lehet tenni évekig. Nem tudok annyit eltenni ami kitartana a tél végéig. Azért vágom ilyen apróra, mert pörköltbe, gulyásba , rizses húsba stb. használom.

58294_a6f1cab9327e_s

20110725544.JPG

58295_2e4192421e5f_s

lecso10.jpg

Válasz

Hódos Judy üzente 12 éve

Együtt dinsztelem a paprikát és a paradicsomot kevés oliva olajon. De csak addig, amig párat kicsit forr, - mert nem akarom, hogy a vitaminok távozzanak.
Semmi tartósitót / a szalicil= köztudottan méreg!/.
Forrón teszem üvegekbe, tetejére olaj, hogy befedje, száraz dunszt egy-két nap, = több évig eltartható, az ize friss.
Akár befőtteket teszek el, ahhoz se megy más: csak a gyümölcs, cukor, egy éjszakát áll / kevergetve, hogy a cukor olvadjon / majd picit főzöm, üvegekbe, tetejére cukrot szórok fedésnek, dunszt, - az is évekig eláll.
Jó befőzéseket, Judy

Válasz

Csillag Virág üzente 12 éve

Borbély Margit üzente 12 éve

én is hagyma nélkǔl készítem télire a lecsót és nagyon finom!a hagymát megdinsztelem,amikor frissen ebédre fǒzǒk lecsót!A befǒzésnél csak pici cukrot és sót használok és paradicsomlében fǒzǒm a szeletelt paprikát,paradicsomot,majd tiszta ǔvegekbe rakom,lezárom az ǔvegeket és pokrócba csavarva hagyom kihǔlni az ǔvegeket.nincs benne semmilyen tartósítószer.

Válasz

schrancz Erika üzente 12 éve

Én sem teszek a lecsó alaphoz hagymát. Sokkal finomabb az íze a frissen dinsztelt hagymával.
és az is igaz, hogy levesekbe fel lehet hasznlni izesitésre. Kisebb üvegekbe rakom én is. Egy-egy evésre elég,
úgyis ütök rá tojást, és kolbásszal felszaporitom.

Válasz

nistor margareta-maria üzente 12 éve

En a lecso alaphoz nem teszek hagymat,egyszer tobb fer az uvegbe es a hagymat raerek akkor dinsztelni parolni,masodszor fel tudom hasznalni levesek izesitesenel,meg zakuszkat csinalok ha akarok.Sok helyen rizzsel teszik el en foloslegesnek tartom.A paprikat parolom rarakom a paradicsomot egy keves soval izesitem ha kesz van uvegekben rakom vizben dunsztolom/forrasig/ezt megegyszer megismetlem nem kell tartosito szer es hosszu eveken keresztul elall.En kis mennyisegben szoktam csinalni igy is ossze gyul 30-40 uveggel/420 ml-es/

Válasz

Jeneiné Terike üzente 12 éve

Igen Giza Ez a JÓ RECEPT. HAGYMA NÉLKÜL NEM LECSÓ A LECSÓ.

ÉN NEM TESZEK SEMMIT RÁ, SZALICILT SE!!!!KUPAK, SZÁRAZ DUNSZTOLÁS MÁSNAPIG. TÖBB ÉVIG HASZNÁLHATOD.
Terike.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2195274_5426_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194935_3265_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu