Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csillag Virág üzente 15 éve
MOGYORÓS PITE
Hozzávalók:
Mogyoró
15 dkg cukor
30 dkg liszt
15dkg mogyoró
10 dkg porcukor
1 sütőpor
tojássárgája
15 dkg vaj
Elkészítés:
A 30 dkg lisztet , 10 dkg porcukorral 1 sütőporral összekeverem, belerakom a 15 dkg vajat, 1 tojássárgájával összegyúrom, és a tepsibe teszem.
A 15 dkg mogyorót ledarálom, hozzákeverem a 15 dkg cukrot és a 3 tojássárgáját, a 3 tojásfehérjét habbá verem és a masszához adom, rákenem a tésztára és forró sütőben megsütöm.
Forrás: Chio
Csillag Virág üzente 15 éve
TÚRÓS-MEGGYES PITE
Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg ráma
10 dkg porcukor
1/2 cs sütőpor
2 tojás sárgája
3 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
3 tojás sárgája
1 cs vaníliás puding vagy 2 ek.liszt
20 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
3 dl tej
1 citrom reszelt héja
50 dkg áttört túró
5 tojás fehérje
kimagozott meggy
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát gyúrunk és hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.
A töltelékhez felverjük keményre a tojások fehérjét, a többiből a túró és meggy kivételével sűrű krémet főzünk, amikor kihűlt belekeverjük az áttört túrót, a tojáshabot, majd a meggyet.
A tésztát 2 részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, a tepsibe sütőpapírt teszünk, majd 1 linzerlap, töltelék és rá a másik kinyújtott linzerlap. A tetejét villával megszurkáljuk és megkenjük tojással vagy tejföllel.
Kb. 45 percig sütjük, míg a teteje megpirul
Meg kell várni, míg langyosra hűl, csak utána tanácsos szeletelni.
Forrás: Receptem.com
Csillag Virág üzente 15 éve
FRANCIA CITROMOS PITE
Hozzávalók:
3 tojás, 2 tojás fehérje, háromnegyed pohár cukor, 2 citrom reszelt héja, 0,5 pohár citromlé, negyed pohár narancslé, 1 adag omlós pite tészta. A pite tésztához: 2 pohár liszt, 150 g hideg vaj, 1 csipet só, 3 evőkanál hideg víz.
Elkészítés:
Tegyük a lisztet és a sót egy tálba, majd szeleteljük bele a jéghideg vajat. Kezünkkel morzsoljuk össze. Öntsük hozzá a vizet és gyúrjunk belőle közepes keménységű tésztát. Tegyük hűtőbe pihenni pár órára. Tegyük a tojásokat és fehérjét egy keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, majd elektromos habverővel magas fokozaton keverjük 4 percig. Szórjuk bele a lereszelt citromhéjat, citrom- és narancslevet. Egy liszttel megszórt deszkán nyújtsuk ki a pitetésztát, körülbelül 3-4 milliméter vastagságúra (nem kell az összes tészta, amit begyúrtunk, csak kb. a fele. A maradék tésztát le lehet fagyasztani más alkalomra, felhasználás előtt olvasszuk ki és gyúrjuk át). Béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt, közepes méretű, peremes kerek sütőformát. Öntsük a tojásos keveréket a kibélelt formába, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük 25-30 percig. Ha kissé kihűlt, szeleteljük fel és porcukorral szórjuk meg.
Forrás: Kaldeneker György receptjei
Csillag Virág üzente 15 éve
GYÜMÖLCSÖS TEJES PITE
Hozzávalók:
12,5 dkg rétesliszt
3 tojás
csipet só
5 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
2 dl 3,5%-os tej
1 dl 30 %-os habtejszín
50 dkg gyümölcs
Elkészítés:
Vajjal kikenem a piteformát, alaposan megrakom az alját gyümölcsökkel. A lisztet elkeverem a cukrokkal, majd hozzáadom a tojások sárgáját és a tejet. A fehérjéket kézi habverővel lágyan felverem, és hozzáadom a tésztához. A tésztát ráöntöm a gyümölcsökre, majd az előmelegített, 185 fokos sütőbe teszem.
Forrás: Mindmegette.hu
Csillag Virág üzente 15 éve
SONKÁS, BROKKOLIS PITE
Hozzávalók:
250 g liszt, 10 dkg vaj, 750g brokkoli, 20 dkg nyers sonka, 75 g reszelt comté vagy beaufort (vagy más kemény fajta) sajt, 3 tojás, 1,5 dl tejszín, őrölt szerecsendió, só, bors
Elkészítés:
Dolgozzuk el a lisztet a kockákra darabolt vajjal. Adjunk hozzá egy tojást, 2 csipet sót és ½ dl vizet. Formáljunk a homogén tésztából golyót, csomagoljuk be fóliába és kb. 30 percre tegyük hűtőbe. Mossuk meg a brokkolit és vágjuk kisebb darabokra. Tegyük forrásban lévő sózott vízbe és főzzük 10 percig. Ekkor kapcsoljuk be a sütőt, hogy előmelegedjen 200 fokra (gáz:6-7-es fokozat). A tésztát nyújtsuk kerek formára, tegyük egy pite-forma aljára és szurkáljuk meg az alját villával pár helyen. Ezután tegyük rá csíkokra vágott sonkát és a brokkolit. Egy tálban keverjük össze a 2 tojást a tejszínnel egy villával, adjuk hozzá a sajt 2/3-át is, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük egy csipet őrölt szerecsendióval. Végül öntsük a brokkoli- és sonkarétegre. A tetejét szórjuk meg a maradék sajttal, tegyük a sütőbe és süssük 30 percig.
Forrás: 5 Perc Konyha
Csillag Virág üzente 15 éve
ERDEI GYÜMÖLCSÖS PITE
Töltelék:
* ½ kg fagyasztott erdei gyümölcs vagy szeder, málna vagy áfonya
* 10 dkg cukor
* 6 dkg liszt
* 30 ml tej
* 6 dkg cukor
Tészta:
* ½ kg liszt
* 25 dkg margarin
* 10 dkg porcukor
* 1 cs. vaníliás cukor
* 1 cs. sütőpor
* 3 tojás + 1 tojásfehérje
* 1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítése:
1. A tepsit sütőpapírral kibéleled.
2. Elkészíted a tésztát.
3. A margarint elmorzsolod a liszttel.
4. Először a száraz hozzávalókat kevered össze, majd beleteszed a nedves összetevőket is.
5. Ha túl lágy, lisztet teszel hozzá, ha túl kemény, akkor tejföllel lágyíthatod.
6. A tésztát kettéveszed, felét beleteszed a tepsibe.
7. Megtöltöd a gyümölcsökkel. Az aljára szórhatsz kevés zsemlemorzsát, az felszívja a felesleges nedvességet.
8. Beborítod a gyümölcsöket a tészta másik felével úgy, hogy teljesen összezárod az oldalát.
9. Megszurkálod villával a tetejét, hogy ne repedjen ki sütés közben.
10. Készre, pirosra sütöd.
Forrás: GaszroKaland
Csillag Virág üzente 15 éve
Illatos szilvás pite
Hozzávalók: 40-45 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 2 tojás sárgája, 2 ek. cukor, pici só, 25 dkg margarin, 1 pohár tejföl. Ezeket összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk.
Hozzávalók a töltelékhez: 1 kg szilva, 1,5 csomag vaníliás pudingpor, 8 ek cukor, 1 kk mézesfűszerkeverék, fahéj.
Elkészítés: Először elkészítjük a tölteléket. A szilvát egy kevés vízzel és a cukorral főni tesszük, kb. 5-10 percig főzzük, majd turmixoljuk (annyira csak, hogy darabosan maradjon). Ezután a pudingporral jó sűrűre főzzük, beletesszük a mézesfűszerkeveréket és ízlés szerint fahéjat.
Ezután a tésztát két részre osztjuk és lisztes deszkán egyenként kinyújtjuk. Az egyik tésztalapot egy kivajazott/lisztezett tepsibe simítjuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Erre kenjük a szilvatölteléket, amit szintén megszórunk zsemlemorzsával majd befedjük a másik tésztalappal végül a tetejét megszurkáljuk villával. Előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. Amikor teljesen kihűlt akkor lehet szépen szeletelni. Tetejét porcukorral meghintjük.
Forrás: Ottis Főz
Csillag Virág üzente 15 éve
CSERESZNYÉS VAGY MEGGYES PITE
Hozzávalók:
* 30 dkg liszt
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csipet sót
* 2 evőkanál méz
* 1 kis pohár (175 g) natúr joghurt
* 5 evőkanál étolaj
* kb. 1 kg cseresznye vagy meggy
Összegyúrtam a hozzávalókat, és a tészta háromnegyedével kibéleltem egy kikent és kilisztezett tortaformát, majd megszórtam 2 kanál zsemlemorzsa + 1 kanál cukor keverékével Rátettem egy kilónyi kimagozott cseresznyét, majd megszórtam őrölt fahéjjal és 1 evőkanál cukorral. A maradék tésztából rácsot készítettem a tetejére. 180 fokon 30 perc sütés kellett neki, előmelegítés nélkül.
Forrás: Kedves Kedvenc Receptjeim
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás