Recept: Kuglófok (fórum)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kuglófok

Ezt a témát Poller Ildikó indította 14 éve

Élesztős,sütőporos és sütés nélküli kuglófok.Ha tetszik valamelyik próbáljátok ki.Ajánlom bárkinek.Tényleg finomak.

Hozzászólások eddig: 5

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Poller Ildikó üzente 14 éve

Barackos túrótorta /sütés nélküli/:Hozzávalók 22 cm-es formához:3 teáskanál zselatin,4 dl tej,500 g túró,4 evőkanál porcukor,1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,1 üveg konzervbarack,50 g mazsola,babapiskóta..A zselatint 2 dl tejben állandó kevergetés mellett felmelegítjük,majd félretesszük hülni.A túrót a maradék tejjel,a porcukorral,a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával,összeturmixoljuk.Ehhez a masszához keverjük hozzá a langyos zselatint.A formát hideg vízzel kiöblítjük.Rétegezve a vékony csíkokra vágogtt barackkal és a mazsolával a formába öntjük.Legvégén betakarjuk a babapiskótával.Néhány óráig a hűtőbe tesszük,majd tálaláskor a formát pár percre meleg vízbe állítjuk,és lapos tányérra borítjuk. Saját recept.Sajnos nincs fényképezőgépem,de nagyon jól néz ki ha elkészül.Lehet a tetejére szórni rumban áztatott mazsolát,vagy aszalt barackdarabokat.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Poller Ildikó üzente 14 éve

Anna kedvence. 22 cm.es kuglófformához. 250 g puha vaj,250 g cukor,1 evőkanál vaníliás cukor,4 tojás,400 g liszt,100 g étkezési keményítő,1 csomag sütőpor,1 csipet só,1 dl tej. A sütőt 180°°C-ra (légkeverésesnél 160C.ra) előmelegítjük.A formát jól kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk.A vajat habosra keverjük,apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.A tojásokat egyenként felütjük és belekeverjük a cukros vajba.Egy tálba átszitáljuk a lisztet és a keményítőt,hozzáadjuk a sütőport és a sót.A tejjel felváltva apránként a habos masszához adjuk.Azonnal sütőbe tesszük,hogy ne vizesedjen a tészta.A süteményt a sütő közepére téve 1 órán át sütjük,kis lángon.Tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e már.Ha ráragad,még a tűre a tészta,akkor még néhány percig sütni kell.A kuglófot a formában hagyjuk kihülni,majd tálra borítva porcukorral meghintjük.A tetejét csokiöntettel díszítjük. (Forrás:nagy kuglófkönyv) Én is megcsináltam és nagyon finom. Ajánlom mindenkinek.

Válasz

Poller Ildikó üzente 14 éve

22 cm-es formához:200 g,liszt1 kávéskanál sütőpor,3 kávéskanál fahéj,1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,5 tojás,2 evőkanál víz,egy csipet só,125 g.porcukor,200 g.langyos méz. A sütőt 160°C-ra (légkeverésesnél 140-re) előmelegítjük.A formát jól kivajazzuk és lisztel beszórjuk. a tojásokat kettéválasztjuk.A tojásfehérjét a vízzel és az egy csipet sóval felverjük,majd a porcukor felével kemény habbá verjük.Egy tálba átszitáljuk a lisztet,hozzáadjuk a sütőport,a fahéjat és a szegfűszeget.A tojások sárgáját kb.10 percig gépi habverővel habosra keverjük a maradék porcukorralHabverővel gyenge mozdulatokkal felváltva belekeverjük a habot,a lisztes keveréket és a mézet.A tésztát beleöntjük a kivajazott formába,és azonnal a sütő közepére téve 30.40 percig sütjük.Vigyázzunk mert a méz miatt hamar megég.Csináljunk tűpróbát.Ha ráragad a tészta még néhány percig süssük.Rácsra borítva hagyjuk kihülni. ( Forrás:Kiss Szilvia:A nagy kuglófkönyv)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu