Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Poller Ildikó indította 14 éve
Élesztős,sütőporos és sütés nélküli kuglófok.Ha tetszik valamelyik próbáljátok ki.Ajánlom bárkinek.Tényleg finomak.
Hozzászólások eddig: 5
Poller Ildikó üzente 14 éve
Barackos túrótorta /sütés nélküli/:Hozzávalók 22 cm-es formához:3 teáskanál zselatin,4 dl tej,500 g túró,4 evőkanál porcukor,1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,1 üveg konzervbarack,50 g mazsola,babapiskóta..A zselatint 2 dl tejben állandó kevergetés mellett felmelegítjük,majd félretesszük hülni.A túrót a maradék tejjel,a porcukorral,a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával,összeturmixoljuk.Ehhez a masszához keverjük hozzá a langyos zselatint.A formát hideg vízzel kiöblítjük.Rétegezve a vékony csíkokra vágogtt barackkal és a mazsolával a formába öntjük.Legvégén betakarjuk a babapiskótával.Néhány óráig a hűtőbe tesszük,majd tálaláskor a formát pár percre meleg vízbe állítjuk,és lapos tányérra borítjuk. Saját recept.Sajnos nincs fényképezőgépem,de nagyon jól néz ki ha elkészül.Lehet a tetejére szórni rumban áztatott mazsolát,vagy aszalt barackdarabokat.
Csillag Virág üzente 14 éve
Csillag Virág üzente 14 éve
Poller Ildikó üzente 14 éve
Anna kedvence. 22 cm.es kuglófformához. 250 g puha vaj,250 g cukor,1 evőkanál vaníliás cukor,4 tojás,400 g liszt,100 g étkezési keményítő,1 csomag sütőpor,1 csipet só,1 dl tej. A sütőt 180°°C-ra (légkeverésesnél 160C.ra) előmelegítjük.A formát jól kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk.A vajat habosra keverjük,apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.A tojásokat egyenként felütjük és belekeverjük a cukros vajba.Egy tálba átszitáljuk a lisztet és a keményítőt,hozzáadjuk a sütőport és a sót.A tejjel felváltva apránként a habos masszához adjuk.Azonnal sütőbe tesszük,hogy ne vizesedjen a tészta.A süteményt a sütő közepére téve 1 órán át sütjük,kis lángon.Tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e már.Ha ráragad,még a tűre a tészta,akkor még néhány percig sütni kell.A kuglófot a formában hagyjuk kihülni,majd tálra borítva porcukorral meghintjük.A tetejét csokiöntettel díszítjük. (Forrás:nagy kuglófkönyv) Én is megcsináltam és nagyon finom. Ajánlom mindenkinek.
Poller Ildikó üzente 14 éve
22 cm-es formához:200 g,liszt1 kávéskanál sütőpor,3 kávéskanál fahéj,1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,5 tojás,2 evőkanál víz,egy csipet só,125 g.porcukor,200 g.langyos méz. A sütőt 160°C-ra (légkeverésesnél 140-re) előmelegítjük.A formát jól kivajazzuk és lisztel beszórjuk. a tojásokat kettéválasztjuk.A tojásfehérjét a vízzel és az egy csipet sóval felverjük,majd a porcukor felével kemény habbá verjük.Egy tálba átszitáljuk a lisztet,hozzáadjuk a sütőport,a fahéjat és a szegfűszeget.A tojások sárgáját kb.10 percig gépi habverővel habosra keverjük a maradék porcukorralHabverővel gyenge mozdulatokkal felváltva belekeverjük a habot,a lisztes keveréket és a mézet.A tésztát beleöntjük a kivajazott formába,és azonnal a sütő közepére téve 30.40 percig sütjük.Vigyázzunk mert a méz miatt hamar megég.Csináljunk tűpróbát.Ha ráragad a tészta még néhány percig süssük.Rácsra borítva hagyjuk kihülni. ( Forrás:Kiss Szilvia:A nagy kuglófkönyv)
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás