Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csillag Virág üzente 15 éve
MANDULÁS PISZTRÁNG: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/haletelek/pisztrang-mandulaval
Csillag Virág üzente 15 éve
DIÓS HAL
A receptet itt találod meg: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/haletelek/dios-hal
Csillag Virág üzente 15 éve
Afrikai harcsa rácosan- NyugtonMalac receptje
Hozzávalók:
* Afrikai harcsa filé szeletek (ez nem szálkás hal )
* 1 nagy doboz tejföl
* Liszt amiben a halakat megforgatom
* Olaj az elősütéshez, és a lecsó alaphoz
* 2-3 db paprika
* 1 paradicsom
* 1 kicsi paradicsom konzerv
* 2 közepes hagyma
* Fél zacsi kockatészta
* Pár szelet bacon (pl. 10 szelet)
* Fűszerek: só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
1. Sózott halat paprikás, borsos lisztben megforgatom, majd kisütöm kevés olajban.
2. Készítek egy lecsót, az apróra vágott hagymából, paprikákból, paradicsom konzervből és a paradicsomból…
(Lényege, hogy ne legyen túl leves, inkább sűrű szószos.) Ezt ízlés szerint sózom is.
Végül beledobálom a bacont a kész lecsóba, és addig sütöm míg nem sül meg gusztára ez is.
3. Főzök ki nagy kockatésztát, leszűröm. (Ezt is sózom ízlés szerint.)
4. Elkeverem a tejfölt a poharában, hogy kenhetőbb legyen.
5. A halas, cserép sütőedényembe belerétegezem a cuccot: (előtte zsírral kikenem)
- alulra a tészta első fele
- rá lecsó ha lehet ide kerüljenek a bacon-ök is
- rá a tejföl első fele
- rá a tészta második fele
- rá a maradék lecsó
- erre kerülnek a kisütött halszeletek
- végül tejföllel lekenjük és mehet a sütőbe.
Csillag Virág üzente 15 éve
HALFILÉ TEJSZÍNES GOMBÁVAL
Az étel receptjét itt találod meg: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/haletelek/halfile-tejszines-gombaval
Csillag Virág üzente 15 éve
HALKROKETT
HOZZÁVALÓK:
25 dkg búzadara
3 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
2 dkg vaj
2 tojás
1 tojássárgája
20 dkg tonhal (konzerv)
pirospaprika
1 evőkanál menta (apróra vágott)
zsemlemorzsa
őrölt bors
só
2 evőkanál koriander (apróra vágott)
olaj, a sütéshez
A díszítéshez
korianderlevél
ELKÉSZÍTÉS
A búzadarát jénai tálba tesszük, a húslevest ráöntjük, sóval, borssal meghintjük, és lefedve addig főzzük, míg puha lesz, és minden folyadék elpárolog. Villával szétnyomkodjuk, majd a vajjal, 1 tojással, a tojássárgájával, kevés sóval, borssal összekeverjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a mentával, a korianderrel, sóval és borssal összedolgozzuk. A masszából 8 golyót formálunk, ezeket tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük. Tányérokra rakjuk, és korianderrel megszórjuk. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Forrás: Fakanál
Csillag Virág üzente 15 éve
PAELLA
HOZZÁVALÓK:
20-20 dkg hosszú szemű rizs és paprikás kolbász
25-25 dkg aprórák és kagyló
10-10 dkg sertéscomb, királyrák (konzerv) és zöldborsó (mirelit)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
2,5 dl csirkehúsleves (leveskockából)
1 evőkanál olaj
1,5 dl fehérbor
csipetnyi sáfrány
ELKÉSZÍTÉS
Mély lábasba tesszük a vékony szeletekre vágott húst, a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a felkockázott paradicsomot. Megpároljuk, majd lefedjük, és félretesszük. Kevés olajban 1 percig pirítjuk a rizst, majd a húslevessel és a borral felöntjük, és lefedjük. Ismét felforraljuk, közben gyakran kevergetjük, majd kislángon teljesen puhára főzzük, végül belekeverjük a sáfrányt, a rákot, a kagylót, a királyrákot és a zöldborsót. Még 5 percig főzzük, hogy a kagylók kinyíljanak. A húsos részhez keverjük, összemelegítjük, és melegen tálaljuk.
Forrás: Fakanál
Csillag Virág üzente 15 éve
HALAS RIZOTTO
HOZZÁVALÓK:
40 dkg tonhalfilé
1 liter zöldségleves (leveskockából)
1 póréhagyma (fehér része)
10 dkg vaj
30 dkg rizs
2 uborka
2 paradicsom
2,5 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 evőkanál kapor (apróra vágott)
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A pórét felkarikázzuk, 5 dkg vajban megpároljuk, hozzáadjuk a rizst, és állandóan kevergetve üvegesre pirítjuk. 1 merőkanál forró levessel meglocsoljuk, és addig keverjük, míg újra forrni kezd. Fedő alatt kislángon főzzük, míg a leves elfő. Ezt addig ismételjük, míg az összes leves elfogy. Az uborkákat meghámozzuk, és felszeleteljük. A halat nagy kockákra vágjuk. A lisztet sóval és borssal összekeverjük, beleforgatjuk a haldarabokat, majd a fölösleges lisztet lerázzuk róluk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héjukat lehúzzuk, félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat pépesre zúzzuk. Az uborkát a fokhagymával együtt, állandóan kevergetve az olajban megpároljuk, majd az uborkát kivesszük, a fokhagymát eldobjuk. A visszamaradt zsiradékban megsütjük a haldarabokat, anélkül, hogy mozgatnánk. Amikor a rizottó kész, belekeverjük az apróra morzsolt maradék vajat, a halat és a kaprot. A petrezselyemmel és a paradicsommal díszítjük.
Forrás: Fakanál
Csillag Virág üzente 15 éve
FŰSZERES KESZEG GRILLEZVE
HOZZÁVALÓK:
4 közepes konyhakész keszeg
paprikás-mustáros pác, só
Paprikás-mustáros pác
2 evőkanál mustár
1 kiskanál csípős pirospaprika
őrölt bors
1 dl olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A jól megmosott, lecsepegtetett keszegek mindkét oldalát kicsit ferdén, félcentinként irdaljuk be. Sózzuk meg, a paprikás-mustáros páccal kívül-belül kenjük be, majd edénybe téve, lefóliázva 3-4 órára tegyük a hűtőbe pácolódni. Forró grillen mindkét oldalukat süssük pirosra. A halakat két lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg, hogy a haltörzs ne törjön szét, hanem egészben maradjon. Forró faszénparázs felett, kb. 35-40 cm magasan lévő grillrácson süssük, hogy a belseje is átsűljön.
Paprikás-mustáros pác
A mustárt keverjük simára a pirospaprikával, a borssal, és a fokozatosan hozzáöntött olajjal, hogy egynemű emulziót, pácot kapjunk.
Forrás: Fakanál
Csillag Virág üzente 15 éve
DOROZSMAI MOLNÁRPONTY
Hozzávalók: 1 kg pontyfilé, 100 g húsos füstölt szalonna, 2 nagy fej hagyma, 250 g gomba, 150 g natúr lecsó, 5 dl tejföl, 500 g csuszatészta, 1 csokor petrezselyem,
1 kávéskanál pirospaprika, só, bors 100 g zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.
Elkészítése:
A halszeleteket besózzuk, fél órára állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, a vékonyra felszeletelt gombát. Félpuhára főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük 4 dl tejföllel. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval, majd tűzálló tálba tesszük. Elrendezzük a tetején a halszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. Petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszíthetjük.
Forrás: Horgász Mánia
Csillag Virág üzente 15 éve
FOGAS ZÖLDSÉGÁGYON
Hozzávalók: 60 dkg fogas filé, olívaolaj, friss kapor, 10 dkg vaj, 2 db édeskömény-gumó
1 db szár zeller, 1 db alma, 1 db citrom, 4 db hordó burgonya, 2 db sárgarépa,
Mártáshoz: 1 dl fehér száraz bor, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, só, sütőpapír
A halszeleteket besózzuk. A tűzálló tálat kibéleljük sütőpapírral, olívaolajjal megöntözzük, majd beletesszük a halszeleteket, az édesköményt, a zellerszárat, a cikkekre vágott almát, a vajat, végül citromlével megöntözzük. Ráhelyezünk még egy sütőpapírt, összehajtogatva becsomagoljuk, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
Köretként vajon, kaporral párolt zöldségeket készítünk. A zöldségek után visszamaradt zsiradékot felöntjük tejszínnel és borral, megsózzuk, egy kevés lisztet szórunk bele. Az így kapott mártással leöntjük a zöldségeket és a halat.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás