Recept: HAL A TORTÁN (fórum)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

HAL A TORTÁN

Ezt a témát Csillag Virág indította 14 éve

Halas receptek gyűjteménye

Hozzászólások eddig: 16

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Csillag Virág üzente 14 éve

MANDULÁS PISZTRÁNG: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/haletelek/pisztrang-mandulaval

31368_2dfa69d79485_s

pisztráng mandulával 011 ff.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

DIÓS HAL

A receptet itt találod meg: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/haletelek/dios-hal

26479_34f0dc609c6f_s

Diós hal 012 dd.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Afrikai harcsa rácosan- NyugtonMalac receptje

Hozzávalók:

* Afrikai harcsa filé szeletek (ez nem szálkás hal )

* 1 nagy doboz tejföl

* Liszt amiben a halakat megforgatom

* Olaj az elősütéshez, és a lecsó alaphoz

* 2-3 db paprika

* 1 paradicsom

* 1 kicsi paradicsom konzerv

* 2 közepes hagyma

* Fél zacsi kockatészta

* Pár szelet bacon (pl. 10 szelet)

* Fűszerek: só, bors, pirospaprika

Elkészítése:

1. Sózott halat paprikás, borsos lisztben megforgatom, majd kisütöm kevés olajban.

2. Készítek egy lecsót, az apróra vágott hagymából, paprikákból, paradicsom konzervből és a paradicsomból…
(Lényege, hogy ne legyen túl leves, inkább sűrű szószos.) Ezt ízlés szerint sózom is.
Végül beledobálom a bacont a kész lecsóba, és addig sütöm míg nem sül meg gusztára ez is.

3. Főzök ki nagy kockatésztát, leszűröm. (Ezt is sózom ízlés szerint.)

4. Elkeverem a tejfölt a poharában, hogy kenhetőbb legyen.

5. A halas, cserép sütőedényembe belerétegezem a cuccot: (előtte zsírral kikenem)

- alulra a tészta első fele

- rá lecsó ha lehet ide kerüljenek a bacon-ök is

- rá a tejföl első fele

- rá a tészta második fele

- rá a maradék lecsó

- erre kerülnek a kisütött halszeletek

- végül tejföllel lekenjük és mehet a sütőbe.

23855_3274a3ac980a_s

harcsa.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

HALFILÉ TEJSZÍNES GOMBÁVAL

Az étel receptjét itt találod meg: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/haletelek/halfile-tejszines-gombaval

22055_d7f529a97ccc_s

gombás hal 20091019 001 dd.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

HALKROKETT

HOZZÁVALÓK:

25 dkg búzadara
3 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
2 dkg vaj
2 tojás
1 tojássárgája
20 dkg tonhal (konzerv)
pirospaprika
1 evőkanál menta (apróra vágott)
zsemlemorzsa
őrölt bors

2 evőkanál koriander (apróra vágott)
olaj, a sütéshez

A díszítéshez
korianderlevél



ELKÉSZÍTÉS

A búzadarát jénai tálba tesszük, a húslevest ráöntjük, sóval, borssal meghintjük, és lefedve addig főzzük, míg puha lesz, és minden folyadék elpárolog. Villával szétnyomkodjuk, majd a vajjal, 1 tojással, a tojássárgájával, kevés sóval, borssal összekeverjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a mentával, a korianderrel, sóval és borssal összedolgozzuk. A masszából 8 golyót formálunk, ezeket tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük. Tányérokra rakjuk, és korianderrel megszórjuk. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Forrás: Fakanál

20197_d988b43eb295_s

halfasírt.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

PAELLA

HOZZÁVALÓK:

20-20 dkg hosszú szemű rizs és paprikás kolbász
25-25 dkg aprórák és kagyló
10-10 dkg sertéscomb, királyrák (konzerv) és zöldborsó (mirelit)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
2,5 dl csirkehúsleves (leveskockából)
1 evőkanál olaj
1,5 dl fehérbor
csipetnyi sáfrány



ELKÉSZÍTÉS

Mély lábasba tesszük a vékony szeletekre vágott húst, a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a felkockázott paradicsomot. Megpároljuk, majd lefedjük, és félretesszük. Kevés olajban 1 percig pirítjuk a rizst, majd a húslevessel és a borral felöntjük, és lefedjük. Ismét felforraljuk, közben gyakran kevergetjük, majd kislángon teljesen puhára főzzük, végül belekeverjük a sáfrányt, a rákot, a kagylót, a királyrákot és a zöldborsót. Még 5 percig főzzük, hogy a kagylók kinyíljanak. A húsos részhez keverjük, összemelegítjük, és melegen tálaljuk.

Forrás: Fakanál

20196_c5b97996fc0b_s

paella.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

HALAS RIZOTTO

HOZZÁVALÓK:

40 dkg tonhalfilé
1 liter zöldségleves (leveskockából)
1 póréhagyma (fehér része)
10 dkg vaj
30 dkg rizs
2 uborka
2 paradicsom
2,5 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 evőkanál kapor (apróra vágott)
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
őrölt bors




ELKÉSZÍTÉS

A pórét felkarikázzuk, 5 dkg vajban megpároljuk, hozzáadjuk a rizst, és állandóan kevergetve üvegesre pirítjuk. 1 merőkanál forró levessel meglocsoljuk, és addig keverjük, míg újra forrni kezd. Fedő alatt kislángon főzzük, míg a leves elfő. Ezt addig ismételjük, míg az összes leves elfogy. Az uborkákat meghámozzuk, és felszeleteljük. A halat nagy kockákra vágjuk. A lisztet sóval és borssal összekeverjük, beleforgatjuk a haldarabokat, majd a fölösleges lisztet lerázzuk róluk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héjukat lehúzzuk, félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat pépesre zúzzuk. Az uborkát a fokhagymával együtt, állandóan kevergetve az olajban megpároljuk, majd az uborkát kivesszük, a fokhagymát eldobjuk. A visszamaradt zsiradékban megsütjük a haldarabokat, anélkül, hogy mozgatnánk. Amikor a rizottó kész, belekeverjük az apróra morzsolt maradék vajat, a halat és a kaprot. A petrezselyemmel és a paradicsommal díszítjük.

Forrás: Fakanál

20195_05ec9cedf063_s

halas rizotto.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

FŰSZERES KESZEG GRILLEZVE

HOZZÁVALÓK:

4 közepes konyhakész keszeg
paprikás-mustáros pác, só

Paprikás-mustáros pác
2 evőkanál mustár
1 kiskanál csípős pirospaprika
őrölt bors
1 dl olívaolaj



ELKÉSZÍTÉS

A jól megmosott, lecsepegtetett keszegek mindkét oldalát kicsit ferdén, félcentinként irdaljuk be. Sózzuk meg, a paprikás-mustáros páccal kívül-belül kenjük be, majd edénybe téve, lefóliázva 3-4 órára tegyük a hűtőbe pácolódni. Forró grillen mindkét oldalukat süssük pirosra. A halakat két lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg, hogy a haltörzs ne törjön szét, hanem egészben maradjon. Forró faszénparázs felett, kb. 35-40 cm magasan lévő grillrácson süssük, hogy a belseje is átsűljön.

Paprikás-mustáros pác
A mustárt keverjük simára a pirospaprikával, a borssal, és a fokozatosan hozzáöntött olajjal, hogy egynemű emulziót, pácot kapjunk.

Forrás: Fakanál

20194_d8fa69286449_s

keszeg.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

DOROZSMAI MOLNÁRPONTY

Hozzávalók: 1 kg pontyfilé, 100 g húsos füstölt szalonna, 2 nagy fej hagyma, 250 g gomba, 150 g natúr lecsó, 5 dl tejföl, 500 g csuszatészta, 1 csokor petrezselyem,
1 kávéskanál pirospaprika, só, bors 100 g zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.

Elkészítése:
A halszeleteket besózzuk, fél órára állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, a vékonyra felszeletelt gombát. Félpuhára főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük 4 dl tejföllel. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval, majd tűzálló tálba tesszük. Elrendezzük a tetején a halszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. Petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszíthetjük.

Forrás: Horgász Mánia

19895_53dd37dfaaac_s

dorozsmai.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

FOGAS ZÖLDSÉGÁGYON

Hozzávalók: 60 dkg fogas filé, olívaolaj, friss kapor, 10 dkg vaj, 2 db édeskömény-gumó
1 db szár zeller, 1 db alma, 1 db citrom, 4 db hordó burgonya, 2 db sárgarépa,

Mártáshoz: 1 dl fehér száraz bor, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, só, sütőpapír

A halszeleteket besózzuk. A tűzálló tálat kibéleljük sütőpapírral, olívaolajjal megöntözzük, majd beletesszük a halszeleteket, az édesköményt, a zellerszárat, a cikkekre vágott almát, a vajat, végül citromlével megöntözzük. Ráhelyezünk még egy sütőpapírt, összehajtogatva becsomagoljuk, majd 200 fokos sütőben megsütjük.

Köretként vajon, kaporral párolt zöldségeket készítünk. A zöldségek után visszamaradt zsiradékot felöntjük tejszínnel és borral, megsózzuk, egy kevés lisztet szórunk bele. Az így kapott mártással leöntjük a zöldségeket és a halat.

19894_1eafe3607f2c_s

fogas.jpg

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu