Recept: rebarbarás-reszeltalmás-szőlős rácsos sütemény (kép)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

rebarbarás-reszeltalmás-szőlős rácsos sütemény

Ennek a süteménynek a képét és receptjét, valamint fázisfotóit már felraktam a"Konyhatündérek Receptjei" c. oldalra a "Cikkek" rovatába, de gondoltam, ide is átteszem, hiszen nem biztos, hogy ott mindenki látta, akit érdekel. A receptet érdemes áttanulmányozni és ha elnyerte tetszéseteket, megsütni, nagyon finom.

Rebarbarás-reszelt almás-szőlős süti:

Volt még egy jómarék rebarbara a kertemben,felszedtem és elhatároztam, hogy ezt csakis valamilyen sütemény készítéséhez használom fel.

A döntés egyfajta rácsos sütire esett, melynek most ide leírom a receptjét:

Hozzávalók:

40 dkg. liszt, 1 sütőpor, 15 dkg. vaj, vagy margarin és 1 jó evőkanál tejföl, 15 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor, 3 tojásnak a sárgája, 1 közepes ciromnak a lereszelt héja és kifacsart leve.

Ebben a sorrendben a hozzávalókat összedolgozzuk. A rugalmas tésztát egy kis időre féltesszük pihentetni, majd újabb átgyúrás után a sütemény alapnak a 3/4-ed részét egy hosszúkás teflontepsi nagyságúra kinyújtjuk, meghintjük zsemlemorzsával, vagy darált dióval és rápakoltjuk a következő tölteléket:

Az előzőleg megtisztított és kb 2 cm-re darabolt, lecukrozott kb. 70 dkg-nyi rebarbarát összekevertem a négy db fahéjas reszelt almával és egyenletesen rászórtam a tésztára, kicsit a kanállal megnyomkodtam a tetejét.

A maradék 1/3-ad rész tésztát vékonyra kinyujtjuk, csörgemetélővel 1 cm-es csíkokat szabunk és keresztben, hosszában a tészta tetejét berácsozzuk vele.
S hogy a színekkel játszak egy kicsit, minden egyes rács közepére egy teáskanál szederlekvárt raktam. Ez egyrész nem engedte kiszáradni a szőlőszemeket, másrészt összességében díszítette is a süteményt.

Előmelegített 190 'C-os sütőben 25-30 percig sütlük.

Ha kissé hül, porcukorral meghintve kínáljuk.

Látta 8503 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csillag Virág üzente 14 éve

Éppen arról beszélgettünk, hogy mivel lehet helyettesíteni a rebarbarát. :)

Válasz

Karajos Istvánné üzente 14 éve

Nagyon jól néz ki csak azt nem tudom,hogyha nincs a kertben rebarbara akkor hol kapok hozzá?

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

...lehet, hogy az még jobb...

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Igen, én is valami bogyós gyümölcsre gondoltam. Nekem a szeder jutott eszembe.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Virág! Tekintettel arra, hogy a rebarbara egy savanykás növény, bármilyen markáns gyümölccsel bizonyára jó lehet. Szerintem a málna, vagy szamóca épp' úgy megteszi (mostmár azt hiszem csak mirelit van, esetleg nagyobb szupermarketekben lehet még nem fagyasztott formában kapni). Nyugodtan próbáld ki ezek valamelyikével, bizti, hogy fincsi lesz.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Én köszönöm a receptet. Ki fogom próbálni. Csak azon gondolkodom, hogy mivel helyettesítsem a rebarbarát, mert nekem nincs a kertemben.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Köszi szépen!

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

De jó süti! Gratulálok hozzá! Ráadásul gyönyörű is.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu